Spiegel Online interviewde Hans Hauner, directeur van het Else Kröner-Fresenius-Zentrum für Ernährungsmedizin, een centrum voor voedingskunde.

Hauner trekt van leer tegen de fastfood-eetcultuur (veel calorieën, weinig voedingswaarde, teveel vlees), en de daarmee samenhangende obesitas en diabetesproblematiek. Hij gelooft niet dat de trend van kant-en-klaar en gemaksvoedsel nog om draaien valt, als is het alleen maar omdat veel Duitsers eenvoudigweg niet meer kúnnen koken. Dat wijt hij aan het feit dat kinderen niet meer van hun ouders leren koken, en geen inzicht opdoen in hoe eten van ingrediënten tot iets lekkers in de pan wordt. "Vroeger bestond voor de meisjes in ieder geval nog het vak Hauswirtschaft (huishoudkunde), waarin de basiskennis van koken geleerd werd. Dat vak is afgeschaft [...]. Het was beter geweest als Hauswirtschaft ook voor de jongens ingevoerd was. Dat was pas echte emancipatie geweest. Nu kunnen steeds minder mensen koken", citeert Spiegel Online.
Dit artikel afdrukken