Stichting Dier&Recht en Varkens in Nood zetten deze twee weken het plein voor het Centraal Station in Den Haag vol met 20 manshoge foto's van dieren in Nederlandse hoogproductieve stallen.

Voor politici en gewone Hagenaren
Aanleiding voor de plaatsing zijn de debatten over dierenwelzijn die deze week in de Tweede Kamer op de agenda staan. De fototentoonstelling 'Het vergeten dier' was eerder op diverse plaatsen in het land te zien. 'De foto’s zijn afkomstig van gerenommeerde fotografen zoals Jan van IJken, Jo-Anne McArthur en Tommaso Ausili en absoluut de moeite waard voor iedere dieren- en fotoliefhebber. De organisatie richt zich zeker niet alleen op politici en hopen dat ook de gewone Hagenaren een kijkje nemen', meldt het persbericht.

Dat luidt verder:
Woensdag 3 en donderdag 4 september debatteert de Tweede Kamer over de vee-industrie en het rapport dat Dier&Recht en Varkens in Nood schreven over de vele overtredingen van
dierenwelzijnsregels. Het rapport toont aan dat maar liefst 33 verschillende wetten en regels systematisch worden overtreden in de Nederlandse stallen, het gaat daarbij om 500 miljoen dieren.

Zo lopen miljoenen kippen brandwonden op vanwege vieze en natte vloeren, hebben veel varkens longproblemen door een slechte luchtkwaliteit en is er vaak geen goed drinkwater beschikbaar in de stallen.

In dezelfde week wordt een hoorzitting georganiseerd over voedselveiligheid en dierenwelzijn. Dier&Recht / Varkens in Nood zal hierbij ook het woord voeren. Standpunt is dat meer controle
dringend noodzakelijk is gelet op het enorme aantal overtredingen dat tegen varkens, kippen en koeien begaan wordt. Ondanks de vele overtredingen in de vee-industrie zijn vorig jaar slechts 87 processen verbaal uitgeschreven door de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die verantwoordelijk is voor de controle op dierenwelzijnsregels.
Dit artikel afdrukken