De redactie liet me weten dat Klootwijk in zijn laatste aflevering van dit seizoen op zoek gaat naar dagverse vis.
Hij ontdekt dat niet alle pelgarnalen heen en weer rijden tussen Zoutkamp en Marokko. Er bestaan zowaar Noordzeegarnalen, gisteren gevangen, vandaag op je broodje. Dagvers, gepeld op Texel,
Klootwijk fietst naar een boot om met de fiets op zee te gaan. En die boot, dat is het hem. Het nieuwe vissen! Een kotter, uitgerust met vistuig waarmee je vissen vangt zonder paardekracht. De beste vis, want niet met geweld gevangen maar met twee eindjes touw. Vandaag gevangen, morgen op de markt. Klootwijk aan Zee ziet het vissen zitten.
Zelf vindt hij het een uitzending naar zijn hart waarin hij, zoals hij mij zei, goede simpele waar kan aanbieden aan consumenten én kan laten zien dat 't kan. Nog steeds.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
zojuist de laatste aflevering gezien via uitzendinggemist.
wat mij betreft de beste uit de serie.
wat een lekkere vis aanboord van dat schip!
haal zelf geregeld verse garnalen in termunten waar ze over de weg worden aangevoerd vanuit het duitse ditzum. heerlijk. zelf pellen, in katzwijm vallen bij het eten en daarna van de schillen een bouillon trekken...
en dat gekokketeer met het zelf stoken van drank moest maar us resulteren in een serie van die niels daan over hoe je dat eigenijk moet doen (hoewel verboden maar welke chef bij de publieke omroep weet dat?).
Ik heb naar de uitzending gekeken en zag dat Wouter Klootwijk aan boord mul aan het klaarmeken was. Helaas heeft hij daar weinig kaas van gegeten. Het schoonmaken van mul dient zich te beperken door de (zeer grote) schubben te verwijderen en verder niets. Maar Wouter had ook de ingewanden er uit gehaald. Dat moet je dus juist bij mul niet doen. Het haald een groot deel van de smaak weg en ook het merendeel van de vis dat zeer eetbaar is. Zo als Wouter het doet houd je alleen weinig visvlees over, want zo groot zijn die dieren niet, met veel minder smaak dan zou kunnen.
De volgend serie van Wouter moet maar gaan over de kleine visrestaurantjes aan de westkust van Frankrijk. Daar weet men nog recht te doen aan vissen en schelpdieren.