Vroeg in het voorjaar gingen we drie weken dicht om een nieuw Foodlog te ontwikkelen. We besloten tot forsere ingrepen dan we hadden voorzien. Daarom duurde het bijna twee maanden voor we de nieuwe site kunnen presenteren die we in maart aankondigden. Na de testfase die we de afgelopen 2 weken hebben gedraaid, passen we deze week de laatste dingen aan voor we live gaan op maandag 15 mei. Later zullen we nog wat kleine dingen vernieuwen.

Heuse Eén
Het nieuwe Foodlog krijgt een heuse Eén. Zo heet in de krantenindustrie de voorpagina die vertelt wat je kunt verwachten en beslist moet lezen. Daar krijgen ook de meest opmerkelijke reacties hun plek.
Als je wilt weten wat je niet had willen missen, moet je dagelijks even kijken. Een aantal keren zelfs, want het nieuws en de ontwikkeling van het gesprek daarover zorgen iedere paar uur weer voor nieuwe headlines.

Vier katernen
De site gaat bestaan uit vier katernen: Dagelijkse Kost, Gezondheid, Agrofood en Perspectief. Ieder katern krijgt zijn eigen reactiestroom. De eerste drie spreken voor zich. In Perspectief kijken we breder, zelfs boven Food uit. De wereld verandert snel; dat vergt ook een andere blik op voedsel. Wat gemaakt wordt en te koop is, wordt onderdeel van bredere uitdagingen. Dat laten we vanuit verschillende perspectieven zien.

Deze week werken we hard aan de laatste loodjes. Dat vergt niet alleen alle aandacht van onze sitebouwers, maar ook van de redactie. Daarom zijn we van de week mogelijk af en toe wat rustiger met onze berichtenstroom.
Dit artikel afdrukken