De plannen dateren al uit 2014. Zolang had de van oorsprong Italiaanse high-end foodketen Eataly nodig om het bijna 100.000m2 grote FICO Eataly World te realiseren. Het food-pretpark staat volledig in het teken van het beste eten en drinken van Italiaanse bodem.

Centraal in het park komt, uiteraard, een Eataly-winkel. Daarnaast kunnen bezoekers aankopen doen op een openluchtmarkt die ruim een hectare in beslag neemt. Het culinaire pretpark telt verder een veertigtal restaurants; van kraampjes en bistro's tot sterrenrestaurants. Is lopen te ver? Dan zijn er fietsen om geen uitspanning te hoeven missen.

Op verschillende plekken komt het productieproces van Italiaanse specialiteiten aan bod, zoals parmigiano, vleeswaren en uiteraard pasta. Op het terrein is 2 hectare ingeruimd voor weiden en boerderijen. Bezoekers kunnen er kennismaken met 200 dieren en 2.000 verschillende landbouwproducten als citrusvruchten, graangewassen en fruitbomen. 44.000 zonnepanelen op het dak moeten het park van energie voorzien.

still 'Grand Opening 15th September', FICO Eataly World

FICO staat voor Fabbrica Italiana Contadina, ofwel Italiaanse artisanale 'fabriek'. Voor het eerst zijn alle culinaire tradities van de verschillende regio’s samengebracht op één plek. "Op aarde is geen andere plek waar je de gehele traditionele Italiaanse keuken op één plek kunt proeven", aldus Eataly. In onderstaand filmpje krijg je het Italiaanse gevoel al een beetje te pakken:


Het voedselpretpark verwacht 6 miljoen bezoekers per jaar, waarvan een derde uit het buitenland. Bezoekers kunnen gratis naar binnen, zodat je eenmaal binnen nog genoeg geld hebt om te spenderen aan de gastronomische verrukkingen.

Eataly is een winkelketen die retail en horeca combineert en uitsluitend werkt met Italiaanse producten van hoge kwaliteit. De eerste winkel ging open in Turijn, inmiddels zijn er ook vestigingen in Tokyo, Osaka, New York, Chicago, Istanboel en Dubai. Binnenkort opent Eataly nieuwe winkels in Londen, Lausanne, Sao Paulo en Parijs, schrijft Gondola.
Dit artikel afdrukken