Er zijn vele goede redenen om vaker te staan in plaats van te zitten, maar afvallen hoort daar niet bij. Onderzoekers van de University of Pittsburgh ontdekten dat mensen die staand werken 8 of 9 meer calorieën per uur verbranden dan mensen die zitten. Op een werkdag van 8 uur scheelt dat zo’n 64 kilocalorieën. Dat staat ongeveer gelijk aan één beker koffie met suiker en melk.

Wandelend vergaderen
Wandelen is wel effectief om meer calorieën te verbranden. Tijdens het lopen verbrand je bijna 3 keer meer calorieën dan tijdens het zitten of staan. Om tijdens werkdagen te proberen gewicht te verliezen, kan je beter de printer aan het eind van de gang zetten of zelf koffie halen, dan een stabureau aanschaffen. Ook het invoeren van ‘walking-meetings’ levert significant meer winst op, zo blijkt uit een eerste pilot study.

Andere voordelen
Ook al val je nauwelijks extra af van een stabureau, het ding leidt volgens onderzoeker Seth Creasy wel tot een betere controle van de bloedsuikerspiegel en minder pijn in de schouders en rug. Ook zou het zo kunnen zijn dat een stabureau stimuleert tot meer beweging. En dat heeft natuurlijk wel degelijk een extra verbranding van calorieën tot gevolg.
Dit artikel afdrukken