Het Voedingscentrum toert deze week door Nederland met de Vaker Vega-foodtruck. Vaker Vega! is de campagne waarmee het Voedingscentrum laat zien en proeven dat meer plantaardig en minder vlees eten niet alleen lekker, maar ook eenvoudig is. Voor wie niet in de buurt van de foodtruck-pleisterplaatsen woont, is er groen bezig! en natuurlijk de hashtag #VakerVega op de sociale media. Volgens het Voedingscentrum is 55% van de Nederlandse bevolking flexitariër, zij eten 3 of meer dagen per week geen vlees. De campagne Vaker Vega! helpt consumenten aan ideeën voor vegetarische maaltijden. Het recent uitgebrachte kookboek ‘Vandaag vegetarisch’ dient hetzelfde doel.
VC -
?Vaker Vega!? brengt plantaardig eten onder de aandacht | Voedingscentrum
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Jos van Vonderen #4
Je hebt helemaal gelijk mbt je opmerking over aanbiedingen. Ik zou groot voorstander zijn een verbod op alle varianten van 2 halen 1 betalen, voor alle korthoudbare voedingsmiddelen (zeg minder dan 3 maanden).
Ik ben het helemaal met je eens Dick! Zeker met je laatste zin: "Minder van alles kopen en zoveel mogelijk alleen wat je nu wilt, is de betere."
Zit er niet een oplossing in het verbieden van 'aanbiedingen'?
Met aanbiedingen wordt men verlokt tot het kopen van dingen die je dan niet nodig hebt maar je kan de prijsratio niet negeren en denkt; ik ben een dief van mijn eigen portemonaie als ik nu niet toe hap.
Dit geld ook voor non-food artikelen (en dus ook op het gebied van milieubelasting) misschien nog wel sterker.
Alles verwordt tot een wegwerpartikel.
Jos, dat is een nogal tendentieus of zelfs compleet onzinnig berichtje. Wij hebben een nieuwsbericht in voorbereiding over het origineel dat wel interessant is. Kern: mensen moeten weer leren geen eten te kopen dat ze weg zullen gooien.
Meer vlees kopen is dan de verkeerde tactiek. Minder van alles kopen en zoveel mogelijk alleen wat je nu wilt, is de betere.
Sterker nog Jack, er is zelfs tegenbewijs. Het geeft in ieder geval stof tot nadenken.
Hoe gaan ze die oude, milieuverziekende, fijnstof uitstotende foodtruck eigenlijk vervoeren? Want er zijn maar bar weinig steden in Nederland waar dat ding mag rijden.
Nog een andere vraag: volgens de meeste foodprint onderzoeken, maakt het nauwelijks uit of je vegetariër of omnivoor bent. Dus als een flexitariër switched naar vegetarische producten zoals zuivel en eieren, kan dat zelfs een verslechtering van zijn/haar foodprint betekenen.