Vakantiegangers nemen niet langer Nederlands eten mee wanneer zij naar het buitenland gaan. Dat maakt onderzoek van Europeesche Verzekeringen, uitgevoerd door Isiz, duidelijk. Slechts 25% van de ondervraagden geeft toe eigen voedsel mee te nemen. Onder deze mensen is vooral kaas, hagelslag en drop populair. 82% zegt de eetgewoontes aan het land van bestemming aan te passen. Het onderzoek
Bron: Algemeen Dagblad - p. 11 met dank aan MKB-net
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Eeuwig moes zou ik niet meenemen, de kans dat je het naar een land brengt waar het nog gewoon in de moestuin staat als 'duizendkopkool' is groot.
Buggenummer Muuskes, een relatief neologisme voor de lokale versie van Rattes, zou ik ook maar gewoon thuislaten.
Natuurlijk, wij hebben een prachtig stuk belegen Stolwijkse kaas van de boer voor één van onze Franse gastheren meegenomen. Dat werd hogelijk gewaardeerd. We vroegen ons af of we de volgende keer Groningse droge worst met kruidnagel zouden proberen :-). Cadeautjes, dat is wat anders. Want ik had het natuurlijk over de meegenomen etenswaren voor eigen consumptie!
Gebeurt ook.
Maar denk nou maar niet dat ik die hele bubs meeneem. Maar iets meenemen wordt altijd op prijs gesteld. Vliegen binnen Europa duurt vaak niet zo lang, dus de houdbaarheid blijft.
Ik zou gewoon gaan proeven en m'n ruilgasten vragen hierheen te komen. Hoe garandeer je immers de smaak van die SF ruilgoederen na al dat gereis?
Vanwege mijn werkzaamheden voor Slow Food kom ik bij veel boeren en overige producenten op visite. Maar je kan natuurlijk ook als agro-tourist ergens komen.
Ik zie mijzelf al met een zak Fryske Dúmkes door Valencia wandelen. En dan aldaar ruilen voor pelotas del toro?