Daar gaan we weer! Het is om moe van te worden.......Net geven ze aan dat we tonnen minder zout en suiker hebben geconsumeerd, en het persbericht is nog niet de deur uit of we doen het varken in de ban. Bij AH ligt varkensvlees met een gezonde keuze klavertje. Als ik het niet meer begrijp, waarom zouden anderen er zich dan nog iets van aantrekken?
Unox maakt zijn magere partyworstjes Knaks tegenwoordig met kalkoen- in plaats van varkensvlees. Dit is nodig om ze van het Ik Kies Bewust-logo te kunnen voorzien. Dat staat te lezen in het Algemeen Dagblad. Volgens productontwikkelaar Mark Adelaars bevat varkensvlees te veel zout. Het Ik Kies Bewust-logo mag alleen maar op producten met minder verzadigd vet en minder zout. ‘Met varkensvlees konden we niet voldoen aan de normen, met het kalkoenvlees lukt dat wel’, aldus Adelaars.
Rookworsten
Hij denkt dat het in de toekomst ook mogelijk is om de rookworsten te voorzien van het gezondheidslogo. ‘Voor sommige producten moet je misschien te veel concessies aan de smaak doen. Maar met alle vernieuwingen in de vleessector is het binnenkort misschien wel haalbaar.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@Mirjam, dat was dezelfde reactie die ik had toen ik dit verhaal onder ogen kreeg. Te bizar voor woorden eigenlijk. De andere kant is dat dit over een jaar weer een persbericht tot gevolg heeft dat we tonnen minder vet zijn gaan eten en ....dus voldoen aan de normen die gesteld zijn. Of we dan ook gelukkiger zijn meer smaak hebben ontwikkeld of iets lekker mogen kunnen vinden dat staat er niet bij.
Dit staat alllemaal haaks op die andere stroming van deze tijd: Smaak. Ook daar wordt gemeenschaps geld ingepompt om toch vooral ook meer smaak te zoeken.
En de consument laadt zaterdag zijn karretje weer vol en gaat rustig door met zijn leven want: is er wat aan de hand dan?
De wereld op z'n kop! Nu gaan we dus producten maken die aan de eisen van het IKB logo voldoen enkel en alleen om aan het IKB logo te voldoen. Of het nog ergens naar smaakt doet er niet meer toe. Het varkensvlees is toch niet van zichzelf te zout??
Het verhaal van Dick z'n sapman is ontluisterend zelfs al is het niet verrassend.
Hij denkt dat het in de toekomst ook mogelijk is om de rookworsten te voorzien van het gezondheidslogo. (...) met alle vernieuwingen in de vleessector is het binnenkort misschien wel haalbaar.
Welke vernieuwing maakt rookworst mogelijk minder vet, zout en toch smakelijk? Toch en ander dier erin stoppen?
Ik werd zojuist gebeld door een producent van biologische vruchtensappen.
Hij levert aan grote instituten die nu allemaal op zoek zijn naar:
- biologisch (de overheid wil minstens 40% bio inkopen)
- IKB-producten (want dat heet gezond)
Hij was niet IKB-gecertificeerd. Meneer vraagt dus de certificering aan en dacht die te krijgen. Hij stop immers puur natuur in zijn flessen. Er gaat niets bij, zelfs niet om het te conserveren want hij weet hoe het zonder zooi kan.
Verbazing: het feest ging niet door. Het sap was onbewust, ongezond dus. Natuurlijk, dat wel, maar de natuur is niet goed genoeg. Er moesten wel toevoegingen bij, anders mag het echt niet IKB heten. Dan is het alleen niet biologisch meer. Wat nu?
We zijn knettergek geworden.
Ik kom later op de case terug.
Zijn de worsten nu meteen ook halal en kosher?