Unilever heeft kritiek op Jan Vayne, nu blijkt dat de bekende pianist een vegetariër is.
Vayne stond centraal in een Unox-commercial, waarin de pianist na thuiskomst zijn pruik afzet, aan tafel schuift en vervolgens een stukje Unox rookworst afsnijdt. De reclame is ineens in een heel ander daglicht komen te staan, nu blijkt dat Jan Vayne vegetariër is. Unilever wist niet dat Vayne door het leven gaat als vegetariër, meldt vmt.nl.
Onhandig
Unilever-woordvoerster Fleur van Bruggen noemt het onhandig dat Vayne niet vermeld heeft dat hij vegetariër is. ‘Als we het wisten hadden we een ander product dan rookworst gekozen voor de reclame.’ Vayne is door Wakker Dier zelfs genomineerd als meest sexy vegetariër.
Ook in het programma ‘Eet Smakelijk’ van omroep Llink verkondigde Vayne meerdere malen vegetariër te zijn. De reclamecampagne is inmiddels afgelopen en het Unox-spotje is niet meer op tv te zien.
bron: distrifood
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
De folder van de Groene Weg teruggevonden.
In 2006 heeft Bart Boon het bedrijf ,,Ecofields,,opericht dat met zorg en onder toezicht van SKAL biologisch verantwoord kalveren op de veluwe houdt.
Voer:tarwe,gerst,rogge,erwten,bonen en tritialen.Vrij van kunstmatige ker-,geur- en smaakstoffen.Gen-tech en antibiotica.
Ras:Belgische Blauwe en Zuid duitse Fledivieh.
Blank kalfsvlees
Van mij mag het. Maar het hoeft niet. Het heeft iets kannibalistisch…
Overigens is bij onze dierenvrienden er niet alleen bezwaar tegen het bijzonder kalfsdieet, maar ook tegen het feit dat de levensloop van jonge dieren zo vroeg verstoord wordt. Alsof het de dieren verdriet doet het zwitsergevoel van een sappige wei op latere leeftijd niet te mogen genieten….
Ik koop het nooit, omdat ik het minder rijk van smaak vindt. Is ook een van de redenen om die wat vlakkere smaak van wit kalfsvlees weg te spoelen met Beaujolais of wat rijkere witte wijn. Een kalfs-T-bone steak van een normaal gekweekt kalf gaat er echter gegrild bijzonder goed 'in'.
Wat me meer ontroert zijn de halsklieren van zo een kalf, maar let op, want er ligt er ook een bij het hart, die nog beter van smaak is, en die allen uit eerbied naar Marianne Thyme zijn genoemd:
De 'Thymus' of zwezerik, een orgaan dat bij het ouder worden van het dier verdwijnt.
"Wij eten nooit goedkoop orgaanvlees", zei een Hollandse dame nuffig en chique tegen de mijne. "Meestal filet. Van kabeljauw en kip en zo..." Op zulke domme praat antwoord ik niet meer...
En ik staarde in de verte alwaar een stoet van verrukkelijke gerechten aan mijn geestesoog voorbijtrok..
Kalfszwezerikjes, kalfslever, tripes tot en met rognons d'agneau.. En ik dacht aan verliefde Hongaarse paren, die elkaar heet kannibaals toefluisteren in het Hongaars: "Ik kan je hartje en je niertjes wel opeten".
Die kannibalenangst in dat hoge, koude Hollandse noorden vindt misschien wel zijn oorsprong in de Heilige Mis in het katholieke zuiden, tijdens welke de priester, als plaatsvervanger van Christus, tot niet geringe weerzin van protestanten, de sacrale woorden uitspreekt;
“Dit is mijn lichaam, dit mijn bloed”. Eet en drinkt hier allen van.”
Eetcultuur en dieptepsychologie zijn nauw verweven.
Beste W.K., het enige dat ik wil beweren is dat als er weinig smaakvariatie aangeboden wordt, men moeilijk tot een smaakkeuze kan komen. Of iets lekkerder is. Het is ook de gewenning die men vanuit het verleden heeft meegekregen. Jij boft maar dat je in je jeugd nooit blank kalfsvlees op je bord hebt gekregen...
,Mondet prettig, moet zijn:minder prettig.3min.de ene- en smin.de andere kant.
Waarschijnlijk vergeten.Een tijdje geleden schreef ik dat er rose kalfsvlees te koop is.In ieder geval bij mijn Groenewegslager[Groningen]Ik heb een folder erover,maar geen zin om te zoeken.Geen voeten bijna meer over na deze dagen.
Het staat me bij dat het van de Veluwe komt?
Blank kalfsvlees in Frankrijk gegeten.Het was lekker.Heel mals en zo klaar.Aangeraden door de slager aldaar.3minuutjes om en om bakken.Handig in een caravannetje.
Toen ik door kreeg dat het kalfsvlees was vond ik het mondet prettig.Oneerlijk zou zijn als ik zou zeggen dat het niet meer lekker was.Maar ik heb moeite met de methode.Het roze kalfsvlees ligt nog in de diepvries.Feitelijk zou je het naast elkaar moeten proeven.
Het reclame spotje vind ik zo wie zo al onecht.Kijk maar naar het kind wat volkomen onecht toneelspeeld.Tja,wat iemand over heeft voor geld verdienen.Zo verkoop je je eigen ziel zeg maar.Onhandig? Ongeloofwaardig.