Unilever maakt honderden miljoenen vrij in strijd tegen het coronavirus. “Het is eigenlijk heel simpel: het gaat om mensen, eten en zeep”, zegt Hanneke Faber van Unilever op BNR.

Unilever doneert voor zo’n €100 miljoen aan producten als zeep, schoonmaakmiddelen en houdbare etenswaren. De helft hiervan gaat naar het Covid Action Platform van het Wereld Economisch Forum, dat wereldwijd hulporganisaties ondersteunt. De andere helft gaat naar allerlei projecten en initiatieven in verschillende landen zoals voedselbanken. Die weten het beste waar de nood het hoogst is. Daarnaast trekt het concern een half miljard euro uit om de kasstroom van kwetsbare leveranciers en klanten in stand te houden. Zij krijgen eerder betaald en er is krediet voor klanten die afhankelijk zijn van Unilever. Ook krijgen alle medewerkers van het bedrijf drie maanden zekerheid over hun inkomen.

“Unilever is in de gelukkige positie dat het een sterk bedrijf is met een sterke kasstroom. Het belangrijkste wat nu kunnen doen is zorgen voor mensen, eten en zeep”, aldus Faber. Het bedrijf laat wel een flinke veer. De horeca ligt plat en dat kost meer geld dan onder meer de extra gehamsterde, want houdbare, blikken en zakken Unox-soep opleveren.
BNR - Unilever: honderden miljoenen voor mens, eten en zeep
  • Deel
Druk af