bron: Partij voor de Dieren met dank aan foodholland
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Fout Lomme, ook hier in B is kraantjeswater overal beter dan "bron"-water. We zeggen hier zelfs meestal "mineraal" water, al is dat ondertussen door Europa gereglementeerd: Spa is bron, Chaudfontaine is mineraal. Het kraantjeswater is prima in B. Dat van Brussel komt uit de rotsen rond Lomme en Lesse (Furfooz), dat van Antwerpen uit het Albertkanaal.
ReneS
Holland staat op eenzame hoogte.
Ook in de Vlaamse/Waalse steden zijn er nog veel oude, soms gebroken, gietijzeren leidingen in de steden, waardoor bacteriële uitwisseling plaats vindt met rioolwater. Ga op een zaterdag naar de supermarché, en je ziet de Belgen nog altijd tientallen liters 'plat' water weg slepen. Daarom is de biercultuur hier ook belangrijker en mooier doorontwikkeld. Laag alcoholisch bier (Piedboeuf) was de gezonde vervanger voor onzuiver water.
Rene, dat hangt er maar vanaf waar je in Frankrijk bent. Parijs' water uit de kraan is niet te drinken, dat ben ik eens. In ons Franse dorp dronken we tot voor kort uitstekend bronwater, net als in Utrecht. Helaas hebben de vooruitgang en droogte van de afgelopen jaren ervoor gezorgd dat we nu uit een andere bron drinken. Helaas, nogal kalkrijk en ook nog 'ns licht gechloreerd. Klachten over het chloorniveau hebben ertoe geleid dat het nu nauwelijks meer merkbaar is. Alleen als je erop let.
Het water hier in Frankrijk is echter niet te drinken naar mijn smaak. Ik drink dus flessenwater, als ik het niet aanleng met limonade of vitaminepilletjes.
En de grootste grap is natuurlijk Bar Le Duc. Gewoon uit dezelfde bron als Utrechts kraanwater...
Remy,
Ik schreef eerder (ik dacht ook hier) dat bronwater (en ook bier) met CO2 opgepept wordt. Een grote jongen is het Belgische ACP (overigens was een Vlaming de ontdekker van het 'sylvestergas..), die o.a. van DSM het industriële afval-CO2 comprimeert, en lang in de clinch lag over de chemische zuiverheid ervan. Je mag dus gerust stellen dat in een aantal gevallen bronwater, zeker met de artificiële kleur- en smaakstoffen, en in de limonade aspartaam, niets meer en minder is dan chemisch verontreinigd afvalwater'..
Beetje kort door de bocht, maar toch !
Ik draag de PvdD beslist geen warm hart toe, maar in deze hebben ze gelijk. De handel in bronwater is 100% fake, en alleen een kwestie van commerciële vertaling naar de consument toe van de interessante omzet/kosten voor bottelen, distributie en trucking. Het product dat geleverd wordt is 'nada-nop'
Neerlands drinkwater echter is een hoogwaardig en integer product.