Prof dr Louise O. Fresco, voorzitter van het college van bestuur van Wageningen University & Research, opent de lezing. Daarna zal een forum van internationale experts in discussie gaan over de beide beleidsdocumenten die de grondslag vormen voor de lezing:

- ‘Food Transitions 2030’. Dit document concentreert zich op de uitdaging om de transitie naar een duurzame, betaalbare, betrouwbare en hoog kwaliteit voedselsysteem in de komende decennia die voldoet aan de vraag van een diverse en groeiende wereldbevolking.
- ‘Towards a European Food and Nutrition policy’ onderzoekt het huidige beleid en de praktijk, voor de vraag hoe innovaties kunnen bijdragen aan betere diëten.

Mansholtlezingen
De Mansholtlezingen zijn vernoemd naar de grote Nederlandse Europese politicus en denker Sicco Mansholt. De eerste Mansholtlezing vond plaats in september 2016 georganiseerd onder de titel ‘towards a common agricultural and food policy’.

De lezingen worden door Wageningen University & Research georganiseerd om Europees beleid en thema’s in het domein van Wageningen University & Research (voedsel, landbouw, duurzame leefomgeving) te bespreken.

Informatie
Datum: woensdag 20 september 2017
Tijd: 14.00-18.00 uur
Locatie: Radisson Blu Royal Hotel, Rue du Fossé 47, Brussels

De lezing is gratis bij te wonen, je kunt je hier aanmelden.

Kijk voor meer informatie op de website.
Dit artikel afdrukken