Die vraag stelde Arno Wellens, de rekenmachine van 925.nl, aan Dick Veerman van Foodlog. Beiden interviewen ze voor Cafe Weltschmerz. In dit geval stelt Wellens de vragen.

De eerste vraag van Wellens over de slechtheid van de Chloorkip wordt door Veerman direct ontkracht. “De Chloorkip is eigenlijk vrijer van smetten dan de Europese kip, want gezondheidsrisico’s zoals salmonella bij de Amerikaanse kip zijn er niet.”

We zijn volgens Veerman overigens terecht kritisch over TTIP maar hebben die houding (ten onrechte) geframed rond de Chloorkip. De lagere standaard voor voedselveiligheid zou geen issue moeten zijn. Wel moeten we ons zorgen maken over onder meer milieu-afspraken. We stappen in een oude wereld waarin we door gaan met produceren zoals we dat in het verleden ook deden. Zo moeten we het nu niet meer willen. Met TTIP maken we een efficiënt economische wereld nog groter terwijl we daar juist op terug aan het komen zijn.

Een helder inhoudelijk gesprek waar de knelpunten scherp worden beschreven.


Dit artikel afdrukken