En dan opeens mag het niet meer.

Dat overkwam een slager in Sudbury, Suffolk. The Daily Mail schrijft er uitvoerig over en plaatst er een uitgebreide fotoserie bij.
De ouders van kleine kinderen willen niet meer dat de slager laat zien wat vlees echt is als ze snoepjes voor hun kroost gaan kopen. Ze vinden dat het netjes en onherkenbaar als dier neergelegd moet worden. Net als in de super.

De slager wil dat niet, want hij wil juist anders zijn dan de super. Anders hebben mensen immers geen enkele reden om juist bij hem zijn bijzondere, andere en betere vlees te komen kopen. Maar van de townies - 'stadjers' zouden ze in Groningen zeggen - mag het niet meer. De slager heeft besloten zijn etalage voortaan niet meer met dooie beesten te behangen.

Da's toch n rare ontwikkeling. Zou zoiets in Amsterdam ook gebeuren? Wij denken van niet. Daar zou het juist helemaal passen in de 'alleen bewust vlees'-trend. In Manhattan, New York? Ook niet. In Haren of Laren? Daar misschien weer wel. En in Gorinchem dan? Dat verschilt vast geen haar van Suffolk.

Wat bepaalt toch die verschillen die je ergens in je onderbuik kunt voelen?

Fotocredits: JBS Butchers, uitsnede, Daily Mail
Dit artikel afdrukken