Ethiopië gaat op korte termijn koffiebonen met een natuurlijk laag caffeïnegehalte op de markt brengen. Onderzoekers waren al een tijdje bezig zulke soorten in het wild te verzamelen, maar nu wordt het kennelijk ook daadwerkelijk commercieel interessant.
Ethiopië (het grootste koffie producerende EN consumerende Afrikaanse land) kan dus straks een superkoffie produceren, die:
- natuurlijk laag in caffeïne is
- uit het oerland van de koffie komt
- evt. biologisch is
- "fair" is
- lekker is
- wellicht ook nog duurzaam geproduceerd is
Nu nog overal Ethiopische koffiebarretjes openen en Bob Geldof is overbodig.
bron: Ethiopian Reporter
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Bedankt voor dit nieuwsje, Wouter.
Na het gevecht met Starbucks, nog goed nieuws en inderdaad een belangrijke trend, over komen waaien van Uganda en Mexico: zelf koffie gaan drinken.
In dit boek wordt luidop de vraag gesteld: Kan Afrika zelf keuzes maken? Is het in staat een eigen economie op te bouwen? Wat staat de ontwikkeling in de weg?
Ja, dus.