Foodnavigator.com meldt dat de afschaffing van transvetten mogelijk een Pyrrhus-overwinning is. De zgn interesterified fats waarmee ze vervangen worden zijn zo mogelijk nog schadelijker dan transvetten.
Daar sta je dan weer als gewone burger net nu we allemaal zo trots zijn dat die transvetten zo zijn teruggedrongen. Hoe zit het nu eigenlijk met die margarines waar ze allemaal uit zijn gehaald?
Maar eerst eens even heel simpel (want waar rook is zal wel vuur zijn): hoe lang gaan we nog door met dit soort 'van-de-regen-in-de-drup-strategieën'? Of is het onzin?
Dit artikel afdrukken
Daar sta je dan weer als gewone burger net nu we allemaal zo trots zijn dat die transvetten zo zijn teruggedrongen. Hoe zit het nu eigenlijk met die margarines waar ze allemaal uit zijn gehaald?
Maar eerst eens even heel simpel (want waar rook is zal wel vuur zijn): hoe lang gaan we nog door met dit soort 'van-de-regen-in-de-drup-strategieën'? Of is het onzin?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Je kunt het beste roomboter nemen. Dit bevat wel veel vet (80%), waarvan een groot deel verzadigd vet is, maar dan weet je wel waar je aan toe bent. Het is een natuurlijk product. Neem liever af en toe een beetje roomboter dan grote hoeveelheden kunstmatige botervervangers als margarine en halvarine.
Ditzelfde geldt overigens voor heel veel andere voedingsmiddelen. Het grootste deel van de producten in de supermarkt heb je helemaal niet nodig. Alles kun je zelf maken van basisproducten als groente, fruit, volkoren meel, etc. Of ga eens een keer kijken in een natuurvoedingswinkel. Er is een enorm aanbod biologische producten die veel minder rommel bevatten en nog lekkerder zijn ook.
Geweldig. Dochter kijkt en klooit het hele proces mee. De enige keer dat de boterham niet moet, maar er gewoon ingaat.
@P, heb geen clou, wat geraffineerde plantaardige olie nu precies inhoud. is ook voor mij een onbekend fenomeen. Ik zal deze vraag eens voorleggen aan de bakkerij docenten die wij op onze opleiding hebben rondlopen. Moet voor hun toch te beantwoorden zijn ;-)
Leuk te horen dat mijn brooddeegjes je zoveel plezier geven. Hoop dat de kinderen er ook van zitten te smullen?
@Ailko
Bedankt voor de links.
Dat T-500 bevat E 300. Dat is vitamine C. Ik heb al meerdere forums gelezen dat mensen vitamine C tabletjes verpulveren en door brood doen als broodverbetereaar. En wat is precies geraffineerde plantaardige olie, of beter gezegd: Wat zou dat raffinageproces nou precies inhouden?
Overigens heb ik jou manier van broodbakken al een paar keer geprobeerd en het levert prima resultaten op.
@P, jouw vraag heeft mij een kleine zoektocht doen maken in de bakkerijproducten. Grootbroodcreme, hardbroodcreme dat zijn broodverbeteraars. Om de producten een langere houdbaarheid te geven en een nog knapperige korst. Ik ben duidelijk al een tijdje uit deze wereld want ze spreken nu over bijv. T 500 controller Dat is een plantaardige olie zoals je kunt lezen op deze link. Hier staan nog een aantal van de snelle namen voor broodverbeteraars.
Ook vond ik een interessant artikel inzake het toegevoegde cystine
Ik hoop dat dit je vraag een beetje beantwoord!