staand v.l.n.r. Kees Boudeling, Paul Stevens, Joop Braakhekke, Fons van Groeningen, Jeu Claes (directeur Koninklijk Horeca Nederland), Manon van der Kraats (secretariaat VLAG), Constant Fonk, zittend v.l.n.r. Leo van Eeghem, Cees Helder
Joop Braakhekke, Leo van Eeghem, Fons van Groeningen, Constant Fonk, Paul Stevens, Kees Boudeling en Cees Helder. Het zijn klinkende namen van toprestaurateurs, die veel voor hun vak betekenen en die hun opgedane kennis en kunde niet verloren willen laten gaan. Met de oprichting van de Vereniging Les Amis Gastronomiques (VLAG) willen deze toprestaurateurs (samen 306 jaar ervaring!), zich met enthousiasme inzetten voor het behoud van normen en waarden van het ambachtelijke restaurateurvak. Koninklijk Horeca Nederland ondersteunt deze nieuwe vereniging met het secretariaat. Voorzitter Fons van Groeningen van de kersverse Vereniging Les Amis Gastronomiques is enthousiast: "Wij willen graag onze kennis en ervaring doorgeven aan de volgende generatie restaurateurs. Wij zijn trots op ons ambacht en willen de identiteit, goede naam, imago en topkwaliteit binnen de restaurantsector waarborgen. Alles in een sfeer die gebaseerd is op ervaring, respect en vriendschap."
Om lid te kunnen zijn van de VLAG dienen de leden met hun (voormalig) restaurant tot het topsegment in de branche te hebben behoord. Leden moeten zich op landelijk niveau hebben onderscheiden en de culinaire cultuur hebben gediend en verrijkt. Dat kan blijken door aan hen of hun restaurants toegekende prijzen, onderscheidingen en eervolle vermeldingen.
De zeven toprestaurateurs die in VLAG zijn verenigd, hebben hun sporen in het vak ruimschoots verdiend. Leo van Eeghem is voormalig eigenaar van restaurant de Karpendonkse Hoeve. Joop Braakhekke, een van de eerste TV-koks is eigenaar van restaurant Le Garage en En Pluche. Fons van Groeningen is voormalig eigenaar van restaurant Kaatje bij de Sluis. Constant Fonk, patron-cuisinier van restaurant De Oude Rosmolen, is tweesterrenkok en een der boegbeelden van het Nederlandse koken. Paul Stevens is oud-eigenaar van hotel Prinses Juliana in Valkenburg en geldt als kweekvijver voor gastronomisch talent. Kees Boudeling, oud-eigenaar van restaurant Inter-Scaldes, is het gastronomisch 2-sterrenbaken in Zeeland. De eerste chef in Nederland met drie Michelinsterren Cees Helder (voormalig eigenaar van restaurant Parkheuvel), sluit de rij van toprestaurateurs. Samen zijn ze goed voor 13 Michelin-sterren. Stuk voor stuk grondleggers van de gastronomie in Nederland.
De VLAG zal regelmatig bij elkaar komen om te discussiëren over het vak, de ontwikkelingen, de kansen en bedreigingen. Pers, educatieve instellingen, commerciële organisaties en ondernemers kunnen een beroep doen op de leden van de VLAG.
bron:KHN
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ronny, vooruit 1x keer gratis reclame maken voor jezelf mag. De vlgde keer halen we je weg.
Gasten om naar op te kijken!
Groeten, Ronny
Site: http://www.buonissimo-kokaanhuis.be
Ik lees Wouter over Joop: 'Lawaai is toch iets heel anders dan smakelijk eten?'
Ik lees Joop over Wouter: 'de keuringsdienst van waarde voor het journaille zullen we maar niet op hem loslaten'.
Voor de draad ermee. Wat is dit? Lullige gevoelens over en weer? Zo ja, gebaseerd - ongetwijfeld -op allerlei losvaste gevoelens die een te lange historie hebben om ze nog precies te kunnen maken?
Belangrijker dingen daarom. Ik lees ook dat Cas Spijkers juist wel wat 'flikte'.
Vraag die dus voor mij blijft hangen aan jullie beiden: wanneer heeft dit gezelschap toegevoegde waarde?
Ik begrijp dat het voor Wouter zit in 'iets flikken, maar begrijp nog niet wat dat nou precies inhoudt.
Voor Joop zit het in 40 jaar ervaring met hart en ziel, maar daarna wordt het stil: wát dragen die dan bij via VLAG?
Tijd dus om - zoals ik hierboven al suggereerde -wat preciezer te zijn over de voorwaarden waaronder zoiets als VLAG waarde kan toevoegen.
Joop toch, ik wist het niet van onze heimelijke relatie. O lieve help nog aan toe.
ach, wat jammer dat de heimelijke relatie tussen wouter klootwijk en mij verbroken is, de liefde kan niet van één kant komen, ik had en heb wel achting voor zijn zienswijzen, maar hij niet voor de mijne klaarblijkelijk, kan, maar, kent hij mij wel? weet hij wel dat ik al 40 jaar mijn vak met hart en ziel dien, alle leden van VLAG trouwens, en hoe serieus.! de keuringsdienst van waarde voor het journaille zullen we maar niet op hem loslaten, want je kunt als journalist, ook maar een mens, een hekel aan iemand hebben, maar dat heeft niets te maken met professioneel beoordelen en dan nog... je kunt het niet eens zijn met iemands opvatting, maar die wel respekteren. van dat negatieve gereageer worden we ook niet beter en ook niet blij. komt het nog goed, wouter?