Na drie jaar vertrekt CEO Francis Kint per 1 juni bij het Nederlandse vleesbedrijf Vion Food. Hij wordt CEO bij de Belgische beursgenoteerde vleesgroep Ter Beke. Kint heeft de Nederlandse grootslachter Vion uit het zware weer waarin het bedrijf was verzeild getrokken. Hij voerde een moderniserings- en investeringsprogramma van €260 miljoen door. Of daarmee de basis is gelegd voor een toekomstbestendige grootschalige varkensslachterij (die sterk van export afhankelijk is) zal de toekomst leren. In zijn eigen woorden: "We hebben de organisatie versterkt, onze productie-footprint aanzienlijk verbeterd en gezorgd voor waardevolle commerciële ingangen. Wij zijn ook de dialoog met het publiek aangegaan over kwesties die in de vleesindustrie spelen en hebben leiderschap getoond in thema's, zoals de noodzaak van transparantie." Kint werkte eerder bij Sara Lee, Chiquita, Fiskars en UNIVEG. Vion zal te zijner tijd bekend maken wie de opvolger van Kint wordt.
Vion - Francis Kint vertrekt bij Vion - Vion
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Meen me te herinneren dat Kint in een interview nog niet zo lang geleden zei, dat hij een blijver zou zijn. Het kan verkeren.
Van een bedrijf met een omzet van een kleine 5 miljard naar TerBeke met 500 miljoen. In termen van marge zal het % bij TerBeke ongetwijfeld hoger liggen. Het is goed vleeswaren produceren in een overvolle grondstoffenmarkt.
#2 Slim van Kint om dit tijdig te doen.
Bijzonder bericht. Ik heb altijd gedacht dat Kint België en Nederland zou fuseren voor wat er overblijft aan varkenshouderij in Brabant en België.
Constateer dat hij toch een andere afweging maakt. Dat begrijp ik wel.
Hij heeft het best lang volgehouden. Zal wel doodmoe zijn.