Topman Michiel Herkemij toont zich not amused over het artikel VION bloedt langzaam dood dat gisteren verscheen in Boerderij Vandaag. Wij schreven er vanmorgen over en stelden dat VION het zonder vertrouwen moeilijk gaat krijgen. Boerderij-redacteur Robert Bodde schildert VION in de tekst af als een cashloze onderneming die ongeacht de strategie, geen middelen heeft voor de uitvoering daarvan.

Hij noemt het bericht "een schandalige manier van optreden richting onze onderneming", aldus Boerderij. "Vion werkt juist met alle macht om de fouten van het verleden te herstellen", noteert Boerderij voorts dat in hetzelfde bericht meteen weer stelt: De financiering van deze herstructurering is nog niet rond, zo blijkt uit Herkemij's reactie. "Daartoe zijn wij in gesprek met externe (bancaire) partijen."

Herkemij stelt dat Vion Food na de verkoop van Ingredients "nagenoeg geen schulden – anders dan een beperkte werkkapitaal financiering" heeft. De organisatie heeft het volgens hem over de eerste vijf maanden van dit jaar bovendien beter gedaan dan 2013. 'We zitten boven budget, ondanks een importverbod op Rusland voor varkensvlees'. Hoeveel het beter gaat dan vorig jaar meldt hij niet. Over heel 2013 werd een verlies geleden van €139 miljoen.


Boerderij lijkt verder door te prikken tot het blad een antwoord heeft gekregen op de vraag naar de middelen die VION ter beschikking staan bij de uitvoering van zijn nieuwe, donderdag a.s. te presenteren strategie.
Dit artikel afdrukken