Foodprint. Voedsel voor de stad is het programma dat Stroom Den Haag, centrum voor kunst en architectuur, presenteert over de invloed van voedsel op de cultuur, de inrichting en het functioneren van de stad. Goed voedsel is met name voor kinderen van cruciaal belang. Om het Foodprint programma onder de aandacht te brengen van de jeugd, deelt Stroom op 28 mei met de actie Vandaag eten we onkruid snoeptomaatjes uit aan leerlingen van een aantal basisscholen in Den Haag. Topkok Pierre Wind geeft een workshop donderdag 28 mei van 9 tot 12 uur op OBS Anne Frank aan de Beresteinlaan, waarbij hij gebruik maakt van groentes waar je verrassend leuke dingen mee kan doen.
Weten kinderen tegenwoordig nog waar de tomaat vandaan komt? Of de hamburger? Waar voedsel echt bloeit en groeit!? Kan voedsel leiden tot een leukere stad met meer gezonde mensen? Misschien is het zelfs weer tijd voor een eigen huisvarken!? Stroom wil met Foodprint het bewustzijn van de waarde van voedsel vergroten en een impuls geven aan het denken over de relatie tussen voedsel en de stad. Het programma van Foodprint bestaat uit een symposium, een tentoonstelling, kunstprojecten en ontwerpstudies, een stadsgids en tal van extra activiteiten.

Wat is er voor kinderen en jongeren verder te doen tijdens Foodprint?
Kookworkshops
Van 27 juni t/m 23 augustus 2009 zijn er kookworkshops voor kinderen.

Smaaklessen
Van 20 t/m 27 september 2009 tijdens de Week van de Smaak kunnen middelbare scholieren smaaklessen volgen.

Verhalenwedstrijd 'Eten en snoepen'
Van 7 t/m 17 oktober 2009 tijdens de Kinderboekenweek met het thema ‘Eten en snoepen' kunnen leerlingen van de (basisschool) bovenbouw en het voortgezet onderwijs meedoen aan een verhalenwedstrijd.

Fotowedstrijd 'Wat de boer niet kent...'
Kinderen tussen de 6 en 13 jaar kunnen meedoen met de fotowedstrijd 'Wat de boer niet kent'... Foto's van het voedsel thuis, de inhoud van de proviandkast of koelkast, het eten op het fornuis, de eettafel, etc. kunnen worden gestuurd naar: foodprint@stroom.nl (onder vermelding van naam en leeftijd).
De snoeptomaatjes-actie komt tot stand met dank aan: Tomato World.

Bron: Persbericht Stroom Den HaagDit artikel afdrukken