In het Frites Atelier kun je frietjes op sterrenniveau verwachten, gemaakt van kleiaardappels uit Zeeland en met sauzen zonder conserveringsmiddelen. Het te gebruiken aardappelras verschilt per seizoen. Daarnaast komt er een (seizoensgebonden) gerecht op de kaart met Zeeuwse groenten. De prijs varieert van €3,50 tot €6 euro, afhankelijk van de saus. De bijzondere inrichting van de Frites Ateliers, met bronzen fornuizen en handgedraaide potten voor de sauzen, is van de hand van Piet Boon.
Zelf zal Herman niet achter de frituur staan. Hij is verantwoordelijk voor de culinaire invulling van het concept, zijn partners Pieter Munten en Lhassan Ait Ali zullen de daadwerkelijke uitvoering voor hun rekening nemen, aldus Culy. Met zijn 'gourmet frites' stapt Herman in de voetsporen van Ron Blaauw en Robert Kranenborg, die eerder hot dogs en hamburgers naar een hoger culinair niveau tilden.
Fotocredits: 'Frites à LaChasse 3', Guy Renard
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Chef en televisiemaker Jeroen Meus, Belgie, zei kortgeleden tegen een journalist: 'Ik heb met mijn worstenbroodjes in vijf dagen meer verdiend dan in vijf jaar in mijn restaurant.'
Hij had vijf dagen met een worstenbroodjeskraam op een Vlaams rockfestival gestaan.