Het bakken van echt lekkere frietjes, is volgens Sergio Herman veel moeilijker dan gedacht. "Het is een pokkenproduct", zegt hij. De sterrenkok besteedde anderhalf jaar tijd aan de research naar de perfecte frites.

In het Frites Atelier kun je frietjes op sterrenniveau verwachten, gemaakt van kleiaardappels uit Zeeland en met sauzen zonder conserveringsmiddelen. Het te gebruiken aardappelras verschilt per seizoen. Daarnaast komt er een (seizoensgebonden) gerecht op de kaart met Zeeuwse groenten. De prijs varieert van €3,50 tot €6 euro, afhankelijk van de saus. De bijzondere inrichting van de Frites Ateliers, met bronzen fornuizen en handgedraaide potten voor de sauzen, is van de hand van Piet Boon.

Zelf zal Herman niet achter de frituur staan. Hij is verantwoordelijk voor de culinaire invulling van het concept, zijn partners Pieter Munten en Lhassan Ait Ali zullen de daadwerkelijke uitvoering voor hun rekening nemen, aldus Culy. Met zijn 'gourmet frites' stapt Herman in de voetsporen van Ron Blaauw en Robert Kranenborg, die eerder hot dogs en hamburgers naar een hoger culinair niveau tilden.

Fotocredits: 'Frites à LaChasse 3', Guy Renard
Dit artikel afdrukken