Too Good To Go en de Spar University winnen dit jaar de ABN AMRO Future Food Awards. Dat maakte de jury woensdag bekend tijdens het FSIN (FoodService Instituut Nederland) Food500 Congress, meldt ABN AMRO in een persbericht.

De Future Food Awards worden uitgereikt aan inspirerende en creatieve concepten uit de food-, retail- en leisuresectoren die verduurzamen en voedselverspilling tegengaan. De jury beoordeelde dit jaar de concepten van 50 kandidaten op schaalbaarheid, inspiratie, en de mate waarin zij een bijdrage leveren aan het terugdringen van voedselverspilling. De prijswinnaars laten volgens de jury zien dat innovatie en ondernemerschap voedselverspilling snel en effectief tegengaan.

Spar University, de campussupermarkt met dagverse producten voor studenten en medewerkers, sleepte de award onder meer in de wacht met zijn 'Bottle Battle' die bijdraagt aan een afvalvrije campus. Het spel stimuleert studenten PET-flesjes te scannen en te deponeren in de campusvuilnisbakken. Met iedere scan sparen ze punten voor bijvoorbeeld gratis koffie of festivalkaartjes. Erwin Binneveld, oprichter van de Spar University, hoopt met de data die het spel oplevert het gedrag van consumenten te kunnen veranderen.

Too Good To Go verbindt consumenten met het overgebleven voedsel in restaurants, winkels en hotels. De start-up 'redde' op deze manier sinds 2018 in Nederland al 750.000 maaltijden.
LMK - Spar University wint Future Food Award
  • Deel
Druk af