Voor het maken van de ongelijk gevormde repen (het 'mouleren' van de chocola) werkt Tony's al 15 jaar samen met het Belgische Althaea-De Laet. Het Belgische familiebedrijf stond sinds kort in de etalage omdat er geen opvolging is. Tony's, toch al de belangrijkste klant en inmiddels marktleider in Nederland, neemt de chocoladefabriek nu helemaal over voor een niet nader bekendgemaakt bedrag.
Sneller innoveren, flexibeler zijn op productniveau en de productiecapaciteit verhogen, noemt Tony's als overwegingen om zelf chocolade te gaan maken in De Tijd. “Productie op deze schaal is voor ons een nieuwe vaardigheid die we onder de knie moeten krijgen," zegt COO Anne-Wil Dijkstra. De plannen voor 'Tony’s Chocolonely Chocolate Circus', het chocoladefabriek-annex-pretpark krijgen met de overname vastere vorm.
Op 10 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ach natuurlijk, Brussel! Verbeterd.
Dick Veerman: Rare definitie van "midden tussen" heb jij.
Ik heb het idee dat er bij TC iedere keer wat meer idealisme sneuvelt.
#4 ClearChox importeert en distribueert nu zo'n tien merken topchocola uit landen van herkomst: Ecuador, Colombia, Dominicaanse Republiek, Indonesië, Filipijnen, Madagaskar, India. Kameroen is slachtoffer geworden van de interne burgeroorlog, maar binnenkort (september) Oeganda. De boer krijgt goed betaald. De chocola is dan ook duurder. Het kan wel!
Je neemt me de woorden uit de mond, Norbert. Het is veel ontwikkelingsrelevanter om dáár fabrieken te bevorderen / over te nemen.