Donderdagmiddag maakten de Westlandse tomatentelers RedStar en Looye Kwekers hun ondernemingsraden en personeel bekend dat ze willen gaan fuseren. Looye maakte naam als teler van Honingtomaten en Joyn. RedStar is bekend van de merktomaten RedStar Romantic en RedStar Red Desire. Het gefuseerde bedrijf zal de naam Looye Kwekers dragen en zich richten op het hogere smaak- en marktsegment van tomaten. De gecombineerde omzet bedraagt €180 miljoen. Er zullen geen ontslagen vallen.

De bedrijven Looye Kwekers en RedStar staan bij zakelijke afnemers en consumenten bekend om hun focus op smaak en verkopen hun tomaten wereldwijd. Ze verkopen hun product zowel via directe levering aan retailketens als via handelsbedrijven. De naam Looye Kwekers vinden ze het sterkste merk om de continuïteit en eenduidigheid van de waarden waar de fusie-onderneming voor staat te waarborgen.

De familiebedrijven fuseren om hun zelfstandigheid te behouden in de schaalvergrotende ontwikkelingen die plaatsvinden in de markt van groenten en fruit. Het nieuwe bedrijf gaat behoren tot de top-3 van de grootste tomatentelers in Nederland.
Reageer
  • Deel
Druk af