Futuristen van automaker Ford voorspellen dat auto’s moeten uitdijen om tegemoet te komen aan de dikker wordende maatschappij. Dat valt te lezen in The Telegraph.

Flexibele privé-wagen
Volgens Sheryl Connelly van Ford zijn dikke bestuurders wat trager. Ook verwacht ze dat ze bijvoorbeeld moeite krijgen met omkijken. Op basis van dergelijke verwachtingen stelde Connelly onlangs een rapport op waarin ze vooruit keek naar de toekomst van de auto-industrie. Daarin zegt ze ook dat auto’s kleiner zullen worden - voor 1, 2 of 3 personen - omdat er zelden meer dan 1 persoon in rijdt.

Volledig ‘auto’
Trage reacties in het verkeer van toekomstige dikke bestuurders leveren mogelijk gevaar op. Dat kan natuurlijk niet. Connelly ziet daarom iets in de ontwikkeling van extra veiligheidssystemen, zoals de achteruitrijcamera en computer-gestuurde ‘driverless cars’. Een auto waarin je helemaal niets meer hoeft te doen sluit het best aan bij die behoefte.
Opvallend genoeg dacht Connelly niet vanuit gezondheid. Echt slanker zal je van de auto's uit haar visie niet worden. Binnen steden zou echter een éénpersoons trapauto een uitstekende zero-emission oplossing kunnen zijn. Zelfs opladen is niet nodig.

Fotocredits: trapauto,1955 Chevrolet Hardtop (Custom) 'BIGWIMP', Jack Snell
Dit artikel afdrukken