Iedereen is voor dierenwelzijn. Toch handelen we daar niet altijd naar. Hoe komt dat? In de supermarkt blijven we bijvoorbeeld niet alleen ontvankelijk voor ‘goed’, maar ook voor ‘goedkoop’. Dit thema, of eerder dilemma, staat centraal op 4 december.

Onder leiding van verslaggever en documentairemaker Marijn Frank gaan onder meer de volgende sprekers met elkaar en met het publiek in debat: Gerald Deetman, varkenshouder in Putten bij Vallei Varken, Anne Hilhorst, manager campagneteam bij Wakker Dier, Marcel Kuijpers, pluimveehouder/eigenaar Kuijpers Kip en initiatiefnemer Nieuw Gemengd Bedrijf en Saskia Arndt, hoogleraar Diergedrag, faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht.

Ter inspiratie kan je alvast een kijkje nemen in het dossier over de toekomst van de veehouderij dat de faculteit Diergeneeskunde bijhoudt. Dit is een groeidocument wat met regelmaat aangevuld wordt met nieuwe artikelen vanuit verschillende disciplines.

Informatie
Datum: 4 december 2018
Tijd: 15:30 – 19:30uur
Locatie : Café Madame Jeannette aan de Yalelaan 104-106 3584 CM in Utrecht
Prijs: gratis
Aanmelden: Wil je hier bij zijn, meld je dan aan via deze link.


Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken