FlashTjeerd was de enige

Hij werd uitgejouwd door boeren. In de hoek gezet door de minister. Nu lof.

Twitter - Antoon Kanis on Twitter, 3 okt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jeroen van Buuren
Jeroen van Buuren Food- en agri-economie
  • #16
  • 4 okt '19
  • 14:05

#14 Agreed, eens.
Als outsider, ( wat ik niet ben want ik heb melk geleverd aan Bel Leerdammer) zou ik zeggen ga eens een kop koffie doen bij je afnemer. Hoe kwam je afnemer aan die visie? Wat is de visie van je afnemer nu? Hoe verantwoordelijk is je , vind je je afnemer voor de eerder uitgedragen visie?

Ik ben zelf wel 1 maal een kop koffie wezen drinken in 2013 bij Bel Leerdammer op kantoor. Gesprek ging over nieuwe afnemers en vanuit mij over afname contracten voor 2015 en verder. Ben me de pleuris geschrokken over de professionaliteit op dat moment bij Bel Leerdammer en zeker ook de houding. Wie ik dacht dat ik wel niet was als boertje om over contracten en opgebouwde rechten te beginnen t.o.v. die nieuwe toetreders. De nieuwe toetreders waren de Parco boeren.
Het geloof toen van de verlossing na 2015 o zo bijzonder. Zo bijzonder dat je daar niet 1 persoon verantwoordelijk voor kan houden in mijn ogen.

Jeroen van Buuren
Jeroen van Buuren Food- en agri-economie
  • #15
  • 4 okt '19
  • 13:58

Gert,

laat het 15% zijn. Dan zit dus 85% ergens anders.

Dit is voor mij exact het 'eet geen vlees dag frame' voor het klimaat.
Landbouw zou met 18% uitstoot van broeikasgassen de grootste zijn. Hier te kort en daar te lang is veelal de reactie hierop. En terecht mijn inziens. Ik wil het ook graag over die andere 82% broeikasgasuitstoot hebben. Met louter geen vlees eten vandaag red je het klimaat niet. Er is meer nodig.
Wat dat betreft blijf en vind ik dat inzake het stikstof dossier de juiste hoeveelheid aandacht aan de juiste sectoren besteed wordt.

Nog steeds niets afdoende aan jouw niet fijn ontwikkelde woonsituatie rondom een groot vliegveld. En je hebt gelijk vliegen was nauwelijks in beeld, maar is wel best stevig gegroeid. Nu anno 2020 hebben we dat door, dat aandeel vliegen relevanter is geworden op veel dossiers.

Dit weekend bericht ik je over geluidshinder kaarten die ik tegenkwam. Misschien kan juist jij daar wel een opinie over schrijven voor een media podium (gaat niet over food, dus foodlog is ?). Ik schrok van de kaarten en vooral hoe de weergave rondom Schiphol opeens anders wordt weergegeven, gewoon misleidend.

Gerd-Jan Vlastuin
Gerd-Jan Vlastuin Melkveehouderij, Pluimvee, commercie
  • #14
  • 4 okt '19
  • 13:53

#12 Eerste alinea: Klopt! Het voelt voor een melkveehouder alleen krom dat de belangenbehartiger van jouw afnemer zegt dat er nog prima ruimte is voor meer melk en later in het jasje van D66 zegt dat de veestapel gehalveerd moet worden. Wiens brood men eet...

Ik denk zeker dat er wijzingen hebben plaats gevonden. Ik denk vooral vanuit de markt/maatschappij. Met de nadruk op maatschappij! De positie van RFC in de NZO en de verwerkingsproblemen van RFC hebben daar vermoedelijk aan bijgedragen.

Gert van der Hoek
  • #13
  • 4 okt '19
  • 13:18

#11 Aandeel van luchtvaart is weinig? Aandeel wegverkeer is ca 6%, aandeel luchtvaart varieert tussen 1% (als je veel niet meetelt) en 15% (als je normaal rekent).

"De luchtvaart stootte ruim 54 miljoen kilo aan stikstofoxiden uit in 2017. De bijdrage van de luchtvaart aan de totale stikstofoxide-uitstoot door de Nederlandse economie ligt de laatste jaren bijna rond de 14 procent. De bijdrage van de luchtvaart aan de totale uitstoot van verzurende stoffen, in zogeheten zuurequivalenten, is bijna rond de 15 procent".

"De emissies zijn geraamd volgens de methode van Milieurekeningen. Deze methode verschilt met de IPCC berekening die gebruikt wordt voor het akkoord van Parijs. De door Milieurekening berekende emissies sluiten aan bij de concepten en definities van Nationale rekeningen".

CBS

Jeroen van Buuren
Jeroen van Buuren Food- en agri-economie
  • #12
  • 4 okt '19
  • 13:13

#10 Wie / wat is de NZO ? > Bestuur NZO

Een directeur is in dit geval is ook niet meer dan een zetbaas die het beleid moet uitdragen, uitvoeren.

De Nederlandse Zuivel Organisatie
De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) is de branchevereniging van de Nederlandse zuivelindustrie. Wij behartigen de belangen van onze dertien leden. Deze leden zijn allemaal zuivelondernemingen, die samen 98 procent van alle melk in Nederland tot een breed pakket zuivelproducten verwerken. Van zuiveldranken, baby- & kindervoeding, kaas en desserts tot ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector.

De NZO wil de positie van haar leden versterken bij de productie en de afzet van zuivelproducten. De activiteiten van de NZO kunnen onderverdeeld worden in vier thema’s: Duurzaam, Voeding, Kwaliteit en Markt. Binnen deze thema’s heeft de NZO gezamenlijke standpunten, die we uitrollen naar beleid en communiceren naar verschillende stakeholders. Daarnaast manifesteren wij ons in Den Haag en Brussel en mengen wij ons in het maatschappelijk debat.

In mijn beleving is er binnen NZO ook wel enige wijziging qua inzicht te zien op de vier thema's sinds 2015. Hoe zie jij dat Gert- Jan?

Ps: Leuk dat je weer actief op Foodlog ben ( Ik spiekte even op je profielpagina).

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.