Het gebeurde tijdens bezoekuren. In een kort bericht meldt de NOS: "Veel kinderen stonden te huilen en ouders liepen geshockeerd weg", zegt een getuige.

Of het witte dier levend of dood in het tijgerverblijf belandde is onbekend. De dierentuin van Nuenen, die vooral kinderen tot zijn doelgroep rekent, was niet voor commentaar bereikbaar.

Afgelopen week, sprak ik mensen uit de supermarktwereld die zeer pro-Wakker Dier bleken. De activisten verleggen steeds de lat, zeiden ze, en dat is goed. Ik permitteerde me te wijzen op een onnatuurlijke grondhouding die zich in het gevoel van het publiek kan nestelen als die campagnes de haalbare werkelijkheid geweld aan doen. Zou dit een reactie kunnen zijn die daaruit voortkomt?

Tijgers verscheuren en eten beesten. Zelfs met Pasen. OK, het had ook een zwart of bruin konijn kunnen zijn. De shock zou er vermoedelijk niet anders om zijn geweest.

De tijger in de Nuenense dierentuin werd (in bewegende beelden) 'op de gevoelige plaat' vastgelegd:Fotocredits: Tiger Attack, uitsnede, Claudio Gennari
Dit artikel afdrukken