Tachtig procent van de mensen krijgt teveel suiker binnen, maar het merendeel beseft dit niet. Volgens internist Hanno Pijl van het LUMC zijn we 'onbewust verslaafd' aan suiker. De pop-up kliniek heeft vooral als doel dat mensen zich bewust worden hoeveel suiker ze gebruiken, waar het allemaal in zit en wat de gevolgen zijn voor de gezondheid. Iedereen kan binnenlopen bij de afkickkliniek en kan door middel van een bodyscan achterhalen wat suiker doet in het lichaam.

De actie is een onderdeel van de campagne rondom minder suiker van het Diabetes Fonds. Het fonds streeft er naar ‘misleiding rond suikerrijke voeding onder de aandacht te brengen, mensen bewuster te maken van dagelijkse verleidingen en te inspireren tot gezonde keuzes’.



Marjolein Streur
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken