image

Een leuke ontwikkeling, als we het hebben over inspraak van de gasten en kwaliteit van service. Wanneer is het de laatste keer geweest dat er een wedstrijd werd uitgeschreven om de serveerster van het jaar te kiezen? Voor zover ik weet een unicum. En geheel buiten het bekende wedstrijd-circuit om. Een geweldig initiatief! De gewone gast kon kiezen en er werd vollop aan mee gedaan.

Dertigduizend Nederlanders hebben meegedaan aan de verkiezing voor Serveerster van het jaar in de regio's Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Dat heeft het uitgaansmagazine NL, initiatiefnemer van de actie, donderdag bekendgemaakt. Stemmen kon per sms.
In Amsterdam ging de eerste plaats naar Mirjam de Vos (30) van café Van Buuren. Vanessa Rietveld (33) van café-restaurant Delphi mag zich in Utrecht de leukste serveerster van het jaar noemen. In Den Haag ging de eer naar Ilse Dispa (22) van eetcafé Tios. Lotte Boogert (29) van Baloe Beer uit Dordrecht was de leukste serveerster in de regio Rotterdam.

De winnaars van de verkiezing krijgen een stedentrip voor twee personen naar Berlijn of Barcelona aangeboden. In Amsterdam werd de prijs uitgereikt door schrijver Kluun, in Utrecht door zanger Henk Westbroek, in Den Haag door MTV-presentator Dennis Weening en in Dordrecht door NL10-hoofdredacteur Jelle Heidstra.

Lezers van de uitgaansbladen NL10, NL20, NL30 en NL70 konden de afgelopen drie weken op honderd serveersters per stad hun stem uitbrengen.

Wie heeft er mee gedaan? en waarom? Daar ben ik nou wel nieuwsgierig naar geworden!

bron: Elsevier
Dit artikel afdrukken