Uit marktonderzoek voor Nationale Vacaturebank en Intermediair onder ruim 1.000 Nederlandse werkenden blijkt dat 49% ook na de coronacrisis (deels) vanuit huis wil blijven werken. Dat is opvallend, omdat thuiswerken voorheen niet zo breed geaccepteerd werd, aldus het Algemeen Dagblad.

Thuiswerkers blijven graag zo doorgaan omdat het minder reistijd kost (68%) en vrijheid biedt om de eigen tijd in te delen (61%). De thuiswerkers die liever teruggaan naar kantoor geven aan dat zij hun collega’s missen (59%) en baat hebben bij verandering van omgeving (39%). Ook kunnen zij zich op hun ‘echte’ werkplek beter concentreren (35%).

Adviesbureau Bruis onderzocht hoe organisaties tegen thuiswerken aankijken en stelde vast dat een groot deel er positiever over is gaan denken. Hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen op RTL Z: “Thuiswerken vraagt om een hoge mate van vertrouwen. Sceptische werkgevers of leidinggevenden moesten nu wel. Ze hadden geen keuze. En ze hebben gezien dat er ook thuis werk uit onze handen komt. Sterker nog, bij onderzoeken blijkt altijd dat thuiswerkers productiever zijn.”

In Engeland gaan mensen er al vanuit dat thuiswerken een blijvertje is, merkt The Guardian op. Makelaars melden daar een stijging van het aantal potentiële huizenkopers die uit de stad naar een landelijk gebied plannen.
AD - Onderzoek: Helft van de Nederlanders wil ook blijven thuiswerken na corona
Reageer
  • Deel
Druk af