Het aantal insecten is de laatste decennia afgenomen. In minder dan dertig jaar tijd verdween wereldwijd meer dan driekwart van alle vliegende insecten.

Dat is slecht nieuws voor de natuur en dus voor de mens. Experts luiden de noodklok, omdat de gevolgen rampzalig kunnen zijn. Wat betekent het als we op een planeet zonder insecten wonen? Wat kunnen we hier aan doen in de stad? De Trouw duurzame 100 organiseert een thema-avond rondom deze vragen.

De sprekers van deze avond zijn Titia Wolterbeek, directeur van de Vlinderstichting, Bertus Tulleners, industrieel ecoloog, Hans de Kroon, hoogleraar experimentele plant ecologie Radboud Universiteit, en Tom van Beek, social entrepeneur.

Als mogelijke oorzaken van de uitgedunde insectenpopulaties spelen een rol: overmatig gebruik van insecticiden, verstedelijking, de manier waarop we landbouw bedrijven en klimaatverandering. Wat zeker is, is dat het verdwijnen van insecten rampzalige gevolgen zal hebben. De natuur zoals we die nu kennen zou uiteenvallen en de mens zou geen schijn van kans maken om te overleven. Kunnen we het tij nog keren?

Informatie:
Data: 13 februari 2019
Tijden: 20:00 uur
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019HC Amsterdam
Prijzen: Pakhuis de Zwijger biedt alle programma’s gratis aan om ze voor iedereen toegankelijk te maken. Een vrijwillige bijdrage is van harte welkom.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Aanmelden: dat kan via deze link.

Meer informatie en gedetailleerde programma-informatie zijn te vinden op de website.
Dit artikel afdrukken