‘Enkele jaren geleden kwam ik bij het maken van cocktails in aanraking met thee. Ik ontdekte de mogelijkheden van de drank. Heb zelf eens een thee met wodka gemaakt, die ik negen dagen heb laten trekken. Toen dacht ik “yes”’, aldus Schinkel.
Met de zege tijdens het NK Theesommelier heeft Schinkel zich namens Nederland automatisch geplaatst voor de grote internationale theewereld. Deze wordt op een nader te bepalen locatie gehouden in 2010.
Tweede bij het eerste NK Theesommelier werd Niels Abels van Ridderikhoff. Derde werd Jacqueline Bonink van Umoja Restaurant in Amsterdam. De deelnemers aan het kampioenschap moesten theecocktails maken, een theeshake en een traditionele theepresentatie verzorgen. Alle theeën moesten gemaakt worden met Dilmah, product van toptheeën uit Sri Lanka.
bron: missethoreca
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dilmah is initiatiefnemer en sponsor. Het is begrijp ik meer vergelijkbaar met baristawedstrijden dan met (wijn)sommeliers. Dus alsof Illy dat sponsort en je met diens koffie moet werken. Koffiewedstrijden gaan ook voor een groot deel om show en cocktails maken.
Peter Klosse heeft/had in zijn horeca-opleiding een dag over thee en serieuze thee-spijscombinaties voor sommeliers. Dat zal meer gaan in de richting van wat je bij het woord "theesommelier" verwacht.
Oh, ik verwacht van een sommelier dat ie passende thee/wijn kan serveren bij verschillende gerechten. En dan dus niet van slechts 1 producent.
Creatief met thee? Nee toch? Je denkt dat ie rare brouwseltjes staat te maken?
Het lijkt meer te gaan om 'creatief met thee', dan om verschillende theesoorten te gebruiken.
"Alle theeën moesten gemaakt worden met Dilmah, product van toptheeën uit Sri Lanka."
Huh? Een Nederlands kampioenschap met maar 1 soort thee, of van maar 1 thee-producent? Als een soort nationaal kampioen Lindemanswijnen schenken, maar dan thee? Of hoe zit dat?