Thee of groente
De theeplant houdt van een lichte, beschutte plek in vochtige, licht zure grond. Het maken van groene thee van de plant is redelijk eenvoudig. Kneus met de handen een aantal jonge verse bladeren en laat ze een uur of twee liggen. Stop ze dan in een pot heet water, laat vijf minuten staan en de groene thee is klaar.
Een andere toepassing van de jonge blaadjes is om ze als groente te gebruiken in een salade of roerbakgerecht. Op die manier geven ze een grasachtige, bittere smaak, ongeveer als radijsjes of tuinkers, maar dan rijker en complexer. De nasmaak is verrassend zoet.
Fotocredits: 'Camellia Sinensis', Axel Boldt, Wikipedia
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Hij groeit al jaren in onze tuin. lekker om wat jonge blaadjes te plukken, die op een warme zomerdag even te drogen te leggen en dan heerlijk geurige thee te maken.