image
foto: 'high purity', David Reeves

Vorig najaar werden Ailko en ikzelf soms met verbazing aangekeken. Voor Rabobank Utrecht-Nieuwegein presenteerden we diverse scenario's van de toekomst van ons eten. Het was een verrassend diner, waar gelukkig ook echt eten voorhanden was.

Naast 'echt' eten serveerden we 'gepimpte' chips (geen kwalijke vetten meer, geen MSG - het stofje dat je de zak laat leeg eten - vol Omega-3, vitamine complexen en .... - onzin natuurlijk, maar dat was het verhaal). Voorts snoepjes die een maaltijd bevatten. Totaal verwetenschappelijkte wijnen met een extra hoog gehalte aan polyfenolen én weinig alcohol.
En zo ging het door.

Een tijdje geleden bleken de snoepjes inmiddels al echt op de markt. En wij dachten dat we voorop liepen met onze voorspellingen!

Zojuist komt Voeding in de Media's Jacobus met een uitgebreid bericht over Unilever: geheugenrepen, thee als regulator voor ons actief/rust ritme, verzadigingsstoffen uit cactus die je vanzelf laten ophouden met eten. Het blijkt allemaal al in ontwikkeling en bijna marktrijp!

Heerlijk, al dat eten uit het lab. Het is helemaal schoon (want alle viezigheid uit onze vervuilde natuur wordt er natuurlijk uitgefilterd) én we hoeven er ook straks helemaal niet meer over na te denken, want overal komt het 'ik kies bewust'-logo op ('My Choice' in het buitenland).

Over de zin en onzin van dat logo en al die andere:
http://www.foodlog.nl/comments.php?id=420_0_1_0_C
http://www.foodlog.nl/comments.php?id=437_0_1_0_C
Dit artikel afdrukken