foto: 'high purity', David Reeves
Vorig najaar werden Ailko en ikzelf soms met verbazing aangekeken. Voor Rabobank Utrecht-Nieuwegein presenteerden we diverse scenario's van de toekomst van ons eten. Het was een verrassend diner, waar gelukkig ook echt eten voorhanden was.
Naast 'echt' eten serveerden we 'gepimpte' chips (geen kwalijke vetten meer, geen MSG - het stofje dat je de zak laat leeg eten - vol Omega-3, vitamine complexen en .... - onzin natuurlijk, maar dat was het verhaal). Voorts snoepjes die een maaltijd bevatten. Totaal verwetenschappelijkte wijnen met een extra hoog gehalte aan polyfenolen én weinig alcohol.
En zo ging het door.
Een tijdje geleden bleken de snoepjes inmiddels al echt op de markt. En wij dachten dat we voorop liepen met onze voorspellingen!
Zojuist komt Voeding in de Media's Jacobus met een uitgebreid bericht over Unilever: geheugenrepen, thee als regulator voor ons actief/rust ritme, verzadigingsstoffen uit cactus die je vanzelf laten ophouden met eten. Het blijkt allemaal al in ontwikkeling en bijna marktrijp!
Heerlijk, al dat eten uit het lab. Het is helemaal schoon (want alle viezigheid uit onze vervuilde natuur wordt er natuurlijk uitgefilterd) én we hoeven er ook straks helemaal niet meer over na te denken, want overal komt het 'ik kies bewust'-logo op ('My Choice' in het buitenland).
Over de zin en onzin van dat logo en al die andere:
http://www.foodlog.nl/comments.php?id=420_0_1_0_C
http://www.foodlog.nl/comments.php?id=437_0_1_0_C
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ach ja, net als in science fiction films van mensen op Mars onder koepels met zuurstof. Ik blijf toch liever hier ;-)
En waar is de levenskracht? De zon? Nee, geen goede ontwikkelingen.
Het kan helaas nog wel gekker. Unilever gaat minder zout in zijn kant-en-klaar soepen gebruiken, en dat is natuurlijk een heuglijk feit. Unilever zou Unilever echter niet zijn als ze daar niets op zouden hebben gevonden, er gaat een stofje aan hun soepen toegevoegd worden die de zoutreceptoren op de menselijke tong gevoeliger maken. Eén en ander is te lezen in het volgende artikel. Grote bedrijven maken werk van gezonde voeding.