image


Hoewel ik niet meer als docent actief ben aan het ROC van Amsterdam, hebben de leerlingen mij gevraagd of ik aandacht wilde geven aan hun jaarlijks terugkerende restaurantwedstrijd.

In groepsverband strijden leerlingen om de eer: wie heeft het beste concept om het ROCvA-restaurant een aantal dagen te runnen. In een Beauty Contest op papier moeten de studenten van de MBO+ opleiding een vakjury ervan overtuigen dat hun plan voor het restaurant het verdient om een paar dagen echt te draaien. Er moet een duidelijk concept en heldere culinaire lijn achter zitten.

De voorzitters van de jury waren 2 prominenten uit de Horeca: Stephan Knecht (Vermeer, Chatillon, Ron Blaauw groep) en Ronald Kunis (River Café, De Kas).

Winnaar van 2008 is het concept 'Van toen'. Het is gebaseerd op vergeten groenten en gerechten. De bedenkers zelf zeggen erover: "Hedendaagse restaurants zijn gebaseerd op vooruitstrevendheid en innovatie. Ons concept gaat terug in de culinaire geschiedenis. De vergeten groenten en oer-Hollandse gerechten worden met een twist geserveerd door een jong en enthousiast team. Door de gerechten en de ambiance waant de gast zich terug in de tijd. Wij willen het brede publiek weer kennis laten maken met vergeten groenten en gerechten."

Op DI 10 juni, WOE 11 juni en DO 12 juni. a.s. zal dit plaatsvinden in Grand Cafe ROCKS in het ROC gebouw aan de Dacostastraat nr. 60 te Amsterdam. Reserveren is aanbevolen.
Dit artikel afdrukken