De frisdrank stond al sinds gisteren koud, de biertap is klaar voor gebruik, de terrassen zijn aangepast. Horecaondernemers staan al weken te popelen.

Vanaf vandaag 12:00 uur was het dan eindelijk zo ver: de terrassen zijn weer open.

Bezoekers van café de Postbank in Rotterdam-Noord stonden al ruim voor het middaguur in de rij voor een plaatsje in de zon. Ook op andere plekken, zoals in de Witte de Withstraat, werd reikhalzend uitgekeken naar 12:00 uur met onder meer een aftelklok en confetti.

Dat schrijft Rijnmond.nl over de grote stad in het Westen van het land.

In het oosten van het land maakte Foodlogverslaggever Dominique Vrouwenvelder foto's van het eerste kwartier in het zonnige Nijmegen.

Om 12:00 uur was het nog leeg. Al na een kwartiertje zaten de terrassen halfvol. De anderhalve meter werd keurig gerespecteerd. De eerste foto hieronder is van iets voor twaalven. De volgende drie van kort daarna.

Soms moet je ook buiten inchecken om te verklaren dat je niet hoest en geen koorts hebt, je vindbaar te maken en weer laten weten dat je weer weggaat, zoals Foodlogverslaggever Annika de Jong ontdekte (zie de foto's boven en onder dit artikel).Aan het eind van de dag legde Annika de Jong vast hoe de strandterrassen er in Scheveningen bij lagen:

scheveningen 1 juni
strandtenten scheveningen 1 juni

RTVRijnmond
Reageer
  • Deel
Druk af