Thuiskoken: Gaat het weer helemaal worden
Eigen jams, inmaak etc maken : De hang naar authenticiteit zal het weer terugbrengen
‘Oude’ Nederlandse producten herontdekken : Jan in de zak (dessert), Houtsnip (lunch ), Balkenbrei, Bloedworst.
Streekproducten : Gaan nog meer de kook- en smaaktrends bepalen
Herkenbaar gezond: Een item dat niet mag ontbreken op zo’n lijst. Herkenbaar = wat we als gezond kunnen herkennen.
Techfood: De eerste ‘gezond gemaakte’ producten met nano-technologie
Biologisch: Wordt het helemaal en gaat doorbreken en is nog breder verkrijgbaar
Turkse/Marokkaanse slagers: Gaan meer en meer deel uit maken van onze dagelijkse boodschappen. Daar krijg je nog verse kalfslever, niertjes, grote kippen en lamsvlees!
Vers brood: We gaan meer broodbakken dan we ooit gedaan heben met zijn allen. Bakken wordt weer een feestje binnen de familie. Vers, betaalbaar en zelf gemaakt is het motto!
Eigen groentetuin: We gaan meer en meer onze eigen tuin ook gebruiken voor het produceren van eigen groenten. Potage gardens raken in ...
Wijn: Meer en meer wordt er ook op de door de weekse dagen wijn gedronken tijdens de maaltijd thuis. Wine Blogging Wednesday breekt door!
Voedingswaarde van voedsel: Wat zit er nu eigenlijk allemaal in voedsel wordt ook veel
helderder uiteengezet op etiketten en we gaan ons hier meer in verdiepen. Ook scholen gaan zich meer hiermee bezig houden.
Kweekvis: We slaan om van een voorkeur van wild naar een voorkeur voor kweek. En zullen zelfs dit jaar de eerste viswinkels hier reclame mee zien maken!
Cocktails: Geen restaurant/bar kan het zich permitteren om geen cocktail shaker in dienst te hebben. Binnen de trend zul je bovendien steeds meer mocktails (cocktails zonder alcohol) zien.
Fingerfood : Meer en meer zal je dit soort aanduidingen ook tegenkomen op menukaarten en wordt het ‘bon-ton’ om een aantal vingergerechten te serveren. Tapas raken definitief uit.
K&K voor éénpersoon: Er zullen nog meer Kant en klaar maaltijden voor één persoon op de schappen verschijnen.
Borstvoeding: Na jaren onder vuur te hebben gelegen van de diverse wetenschappelijke
stromingen, wordt het gelukkig weer als normaal geaccepteerd.
TV-sommelier: Dit jaar zal de eerste uitzending zijn van een heuse tv-sommelier
Guerilla restaurants: Ze gaan er echt aan komen. In oude gebouwen verschijnen plotseling restaurants waar de hele massa zich op stort en waar je goedkoop en goed kunt eten.
Wordnapping: maakt eten nog ondoorzichtiger dan het al was. We zullen hier meer en meer last van krijgen. Eind dit jaar, zo voorspel ik, hebben de blogs een complete lijst 'neppings' verzameld. Voor goede namen gaat een keurmerk komen ;-)
Een aantal producten die zich zullen laten gelden:
Casave
Zoete aardappel
Pastinaak
Hibiscus
Artisjok
Cider
Sherry
Martini
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@Wouter, ik denk dat het te maken heeft met puur het feit dat je het zelf maakt, het niet moeilijk is om te maken en dus zeer bevredigend werkt en.... dat het goedkoper is dan gekocht brood!
"Vers brood: We gaan meer broodbakken dan we ooit gedaan hebben met zijn allen. Bakken wordt weer een feestje binnen de familie. Vers, betaalbaar en zelf gemaakt is het motto!"
Bij de Albert Heijn XL zag ik grote zakken broodmix voor Albert Heijn-broden en vroeg me af wat daar nu de zin of aantrekkingskracht van is. Is de sport niet om vers brood zonder broodverbetermiddelen te maken? Of gaat het puur om de geur van vers brood in huis?
Nick: Er kan niet genoeg discussie over voeding zijn, zeker wanneer die gevoerd wordt door eerlijke en sceptische mensen.
Daar geniet ik van! Thx!
@ Nick, Leuk dat je ons komt bezoeken. Ik nodig je hierbij graag uit om mee te doen aan onze diverse discussies. Jij bedankt voor de leuke en goed gedocumenteerde artikelen die je schrijft, compliment!
Uiteraard zit er veel wishfull thinking bij zo'n lijst, we zullen de lijst in de gaten houden en kijken wat er van gaat gebeuren.
Hoi allemaal!
Ik ben even komen kijken nadat ik hoorde dat er nogal wat van mijn schrijfsels op deze blog zijn beland.
Proficiat met de log. Er kan niet genoeg discussie over voeding zijn, zeker wanneer die gevoerd wordt door eerlijke en sceptische mensen
Aiko, ik hoop dat uw trends uitkomen, maar ik vrees dat er nogal wat wishfull thinking in zit.