De tentoonstelling in De Studio bestaat uit 3 scenario’s; plantaardig, dierlijk en functioneel voedsel.

Aan de hand van de scenario’s krijgen bezoekers een kijkje in de toekomst van insecten, kweekvlees, GMO, Biotech, plantaardige alternatieven, alternatieve kweekmethoden, voedsel als medicijn en nieuwe sensorische voedselbeleving (hoe smaakt het en wat doet het in je mond).
In de NRC beschrijft Martine Kamsma wat ons te wachten kan staan: “Een pistoletje plofsprinkhaan met joppiesaus.”

Naast een bezoek aan de tentoonstelling, kunnen bezoekers ook meedoen aan verschillende workshops, zoals ‘De insecten smaaktest’ en ‘Maak je recept van de toekomst’.

Ook is het mogelijk om aan te schuiven bij lezingen, documentaires, proeverijen en andere events. Luister tijdens de documentaire ’12 liquid months’ bijvoorbeeld naar hoe stoppen met eten van filmmaker Matthijs Diederiks een ander mens maakte of doe mee aan een sensorisch voedselexperiment. Klik hier voor het volledige programma.

Informatie
Datum: 10 juli t/m 6 oktober 2019
Tijd: woensdag van 10:00 – 22:00 uur, donderdag t/m zondag 10:00 – 17:30 uur, maandag en dinsdag gesloten.
Prijs: €7,50. Een ticket voor het NEMO Science Museum is inclusief een bezoek aan De Studio.
Locatie: De Studio, NEMO Science Museum, Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam.
Tickets: verkrijgbaar via deze link.


Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken