2
Fotocredits: Sticker FDF, FDF

FlashTelegraaf schiet rechtse Brabantse boer af

Brabant is weer van de boeren, schreven we al, dankzij het CDA en Forum van Baudet, die er apetrots op is. Grappig dat op dezelfde dag uitgerekend De Telegraaf de rechtse Brabantse boeren afschiet.

Twitter - Tjeerd de Groot on Twitter, 10 mei 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Enno Veerman
Enno Veerman Onderzoeker en twijfelzaaier
  • #2
  • 11 mei '20
  • 18:58

Hopelijk heeft Jaap van Duijn meer verstand van beleggen.

Coen Hubers
Coen Hubers Food- en agri-economie
  • #1
  • 11 mei '20
  • 16:55

Lijk onderhand wel een politieagent. Wederom een tendentieus bericht van Tjeerd de Groot. Terwijl hij toch echt het manifest van Jeroen Candel en Joris Lohman getekend heeft.

Idd. de hoogste impact van Covid-19, gemeten naar ziekenhuisopnames en overlijden per gemeente in Noord Brabant en Midden Limburg, komt overeen met de gemeenten met de meest intensieve veehouderij per m2 gemeenteoppervlakte.

Echter Tjeerd veralgemeniseerd en stelt, dat wij in Nederland in algemene zin een probleem hebben met volksgezondheid en intensieve veehouderij.

Nu kan de Achterhoek ook gekenmerkt worden door intensieve veehouderij, echter factor 2 lager ten opzichte van de meest intensieve plekken in Brabant. Dus wellicht ligt de impact van corona hier 2 x lager. Echter zoals van Duijn al aanhaalt, ligt in Winterswijk het aantal patiƫnten 20 keer zo laag en dit beeld geldt voor de gehele Achterhoek.

Kortom de Telegraaf roept FDF op om hun beeld specifiek bij te stellen, aangaande de meest intensieve gebieden in Brabant en Limburg. En zonder nadere onderbouwing wordt dit gegeneraliseerd en worden ook de boeren in de Achterhoek (en de rest van NL) in een kwaad daglicht gesteld. Terwijl zij alleen maar illegaal met trekkers in een weiland een fakkel hebben gemaakt.....

De situatie in Brabant/Limburg is naar ik begrijp (andere bronnen, wordt niet door Telegraaf gemeld) in onderzoek bij RIVM en GGD. Waarbij ik niet bang ben dat het RIVM de boeren naar de mond zal gaan praten. De impact welke corona op deze gemeenschappen heeft gehad en blijvend zal hebben is immens, dit zijn echter ook gemeenschappen welke vergroeid zijn met de intensieve veehouderij.

Het winstbejag dat nu feitelijk moet worden gemaakt om aan te tonen dat de intensieve veehouderij in zijn algemeenheid niet deugd, zonder dat hiertoe de "kwaliteitsvolle informatie circuleert", zou een ondertekenaar van het manifest onwaardig moeten zijn.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.