Vrijwilligers lanceerden vandaag een platform om de Nederlandse horeca de helpende hand te bieden. Op www.steundehoreca.nl kunnen Nederlanders hun favoriete café en restaurant steunen door een tegoedbon te kopen die na afloop van dit virustijdperk kan worden verzilverd.

“Het principe is heel eenvoudig. Als consument kun je een waardecheque bij je favoriete kroeg of eetgelegenheid afnemen”, aldus initiatiefnemer Jeroen Smits. De horeca-eigenaar ontvangt een bedrag waarmee hij onder andere zijn vaste lasten kan betalen. Smits: “Met dit initiatief proberen we te voorkomen dat een kroeg of eetcafé voor altijd zijn deuren moet sluiten. En wanneer de coronacrisis over is, kun je je bon verzilveren en zal een biertje nog lekkerder smaken.”

Horecaondernemingen kunnen zich op het platform aanmelden en vervolgens hun deelname delen met vrienden, kennissen en hun klantenkring(en).

Restaurants die nog wel open zijn, vestigen hun hoop op bezorgservices. Platform Thuisbezorgd.nl krijgt ‘aanmerkelijk meer aanvragen van restaurants om zich aan te sluiten’, liet het bedrijf weten aan Emerce. Ook afhalen of een drive through zijn opties die de horeca zouden moeten redden.
Steun de horeca door alvast een voucher te kopen voor na de Corona-crisis!
Reageer
  • Deel
Druk af