Vandaag meldt de DailyMail dat Oliver de publicatie van het foodmagazine dat zijn naam draagt beëindigt. De Britse oplage, op het hoogtepunt 75.000 abonnees, is teruggelopen naar 47.000. Adverteerders trekken zich terug omdat er al zoveel recepten op internet te vinden zijn. De Britse uitgever van Jamie laat weten dat "De Jamie Oliver Group na zorgvuldige afweging besloten heeft te stoppen met het Jamie magazine om zich te concentreren op het bedienen van de behoeften van het publiek via digitale platforms."
We vroegen Suzanne Pronk, hoofdredacteur van de Nederlandse Jamie, wat de gevolgen zijn voor de Nederlandse uitgave van het tijdschrift. "Dat ze in Groot-Brittannië stoppen met print hoeft niet te betekenen dat dat ook in Nederland gebeurt," zegt zij. "Engeland heeft bij ons aangegeven open te staan voor verschillende vormen van samenwerking. Op dit moment zijn we ons aan het beraden over wat het beste scenario zou zijn. Ik kan daar nog vrij weinig over zeggen. We zijn volop aan het rekenen."
In Nederland ziet de toekomst van Jamie Olivers restauranttak er nog wel rooskleurig uit; naast de publiekstrekker in de Rotterdamse Markthal opende in augustus ook een Jamie's Italian in Den Haag. Rotterdam kan zich bovendien verheugen op een andere variant uit Jamie's imperium: deze winter opent er de eerste vestiging buiten Groot-Brittannië van zijn nieuwe concept, Jamie Olivers Diner. In de Diner staat traditioneel Amerikaans comfort food op de kaart.
Op 10 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
#13 Dick,
Op de groente- en fruitafdeling vind je voldoende eten dat niet 'natural' heet maar 'natural' is.
Goh, een glossy met natuurlijke uitstraling dus. Net zoals de glossy tas is vervangen - in de eetwereld - door een stevige bruine tas. En net zoals er nauwelijks nog eten te koop is dat niet 'natural' heet.
Papier van het blad is idd geen 'glossy' papier, is wel dik, maar gewoon ruw niet glimmend, ligt lastig open enz. Papierkwaliteit weegt totaal niet op tegen de prijs, maw, blad is te duur voor de kwaliteit van het papier alleen al. Ik weet niet wat er precies onder een 'glossy' blad verstaan wordt, maar het woord glossy duidt in mijn ogen op mooi dik en glimmend papier, geen flodderglans blaadjes zoals de Allerhande, wat er toch mooier uitziet, dan niet glimmend karton.
Ik heb een 1 jarig abonnement gehad, keek erin, maar dacht na een paar bladen dat ik al die recepten zelf ook zou kunnen verzinnen en al dat gebak maak ik niet, dus ben ermee gestopt.
Dan moet je toch nog even naar de AKO om het te checken.
Dick, de man heeft nooit een glossy tijdschrift uitgegeven zover ik weet.
Waar ik wel tevreden over ben is de Zena Swiss Rex dunschiller.