Uit alle aanmeldingen selecteerde de vakjury 39 genomineerden. Tussen 13 december en 16 januari kunnen consumenten hun favorieten kiezen via de stemwebsite.

“TastyBasics repen noten en zaden bestaan uit zonnebloempitten, pompoenpitten, dadels, haver, hazelnoten, amandelen en kokos. Deze repen bevatten 70% minder koolhydraten dan vergelijkbare producten en zijn vezel- en eiwitrijk. Al onze producten, inclusief onze repen, bevatten geen bewerkte grondstoffen, waardoor de voedingswaarde van TastyBasics-producten optimaal is."

“TastyBasics staat voor een smaakvolle en gezonde basis van voedingsmiddelen zoals brood, crackers, muesli, pasta en repen. Dit zijn producten die iedereen alle dagen eet. Hierdoor is het gemakkelijk om elk ontbijt, elke lunch en elk diner voedzaam te eten.”

Vonk in het ontwikkelproces
“Jaren geleden luidden wetenschappers de noodklok. Wat we nu eten is toch niet normaal. Gezondheidsproblemen zijn de voorspelbare consequentie van de voeding die we de laatste decennia als ‘normaal’ zijn gaan zien. We eten te veel suikers, te veel bewerkte voeding. Het moet maximaal lekker, goedkoop en gemakkelijk zijn.”

“Wij willen laten zien dat dit anders kan. TastyBasics is ontstaan uit Food Basics, die al bijna 30 jaar grondstoffen ontwikkelt voor levensmiddelen, maar ook voor diervoeder. In de diervoederindustrie wordt zeer nauwkeurig bepaald welke voedingstoffen in welke verhouding in het voer moet voor een gezond lichaam. TastyBasics gebruikt dezelfde kennis en kunde om gezonde voeding voor mensen te maken. We kijken in de eerste plaats naar wat ons lichaam nodig heeft voor een maximaal aantal gezonde jaren.”

We kijken in de eerste plaats naar wat ons lichaam nodig heeft voor een maximaal aantal gezonde jaren
Met prijs kan retail meerwaarde van gezonde producten beter in het vizier van de consument krijgen
“Gezonde voeding is nu vaak duurder dan producten met veel goedkope bewerkte grondstoffen als suiker, zetmeel en bloem uit graan. Voedzame voeding vraagt echte, hele grondstoffen als peulvruchten, noten, zaden, groente en fruit. Die ingrediënten zijn allemaal duurder.”

“Toch hoeven de ‘samengestelde producten’ – producten bestaande uit deze echte, hele grondstoffen – in de supermarkt nauwelijks duurder te zijn als retailers hier met een lagere marge werken. Marges berekenen in een vaste hoeveelheid centen in plaats van in percentages van de inkoopprijs maakt de consumentenprijs lager en stimuleert het consumentengebruik van gezonde(re) alternatieven. Er wordt dan meer verkocht en de kosten voor productie kunnen omlaag. Daardoor verwacht ik een lagere, betaalbare prijs voor gezonde producten, waardoor de gezonde keuze naast gemakkelijk ook betaalbaar wordt.”

Breng je stem uit

Verdient deze nominatie jouw stem? Ga naar de stemwebsite en kies daar jouw favorieten.
Dit artikel afdrukken