Het principe is eenvoudig, legt Pretty Prudent uit. Je neemt een watermeloen, snijdt voorzichtig de onderkant bij zodat hij rechtop blijft staan. Je kunt de meloen natuurlijk ook rechtop in een plantenpot of ovenschaal van de juiste diameter zetten.
Dan haal je een kapje van de bovenkant en hol je de meloen uit (met mes blokjes snijden, of met lepel uithollen). De blokjes kunnen in een fruitsalade of direct als meloen gegeten worden. Je kunt de meloen natuurlijk ook fijnmaken tot meloen sap (gewoon door een zeef, met staafmixer of blender).
Dan heb je ineens een behoorlijk grote container. Breng er voorzichtig, zodat de meloen niet scheurt, een tapkraantje in aan (te koop bij wijnspecialisten en tuincentra. Je kunt ook kijken of het lukt het kraantje van een jerrycan er voor te gebruiken). Schenk de meloen vol met het meloensap, of water, of ander vruchtensap, voeg er flink wat ijsklontjes aan toe en geniet van je watermeloenvat!
P.S.: voor de liefhebbers, er zijn allerlei heerlijke recepten met watermeloencocktails, spritzers en sangria's.
Fotocredits: 'Watermelon keg', Pretty Prudent, via facebook
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Eenvoudig:
Watermelon Smoothie Trick No Mess Blending...
Have fun... ;-)
een keer op een zomeravond een fles drank omgekeerd in een meloen gezet zodat deze leeg zou lopen en we drank geinjecteerde watermeloen konden eten. Helaas, na een paar uur was er nog geen druppel uit de fles gelopen. De watermeloen zat natuurlijk nog vol vocht, en dan kan er niks bij.
Zijn er manieren om het bovenstaande toch voor elkaar te krijgen?
De staafmixer kan wellicht ook direct gebruikt worden om uit te hollen... ;-)
(ik ken de versie met een boormachine van social media, maar die zal ik jullie onthouden.)