Hete zomerdagen, Tour de France, picknick of barbecue... heerlijk, maar je krijgt het water en de ijsblokjes bijna niet aangesleept. Met een simpel tapkraantje en een klein beetje handigheid kun je je heel wat gesjouw besparen. Maak van een grote watermeloen een vat vol lekker fruitsap!

Het principe is eenvoudig, legt Pretty Prudent uit. Je neemt een watermeloen, snijdt voorzichtig de onderkant bij zodat hij rechtop blijft staan. Je kunt de meloen natuurlijk ook rechtop in een plantenpot of ovenschaal van de juiste diameter zetten.

Dan haal je een kapje van de bovenkant en hol je de meloen uit (met mes blokjes snijden, of met lepel uithollen). De blokjes kunnen in een fruitsalade of direct als meloen gegeten worden. Je kunt de meloen natuurlijk ook fijnmaken tot meloen sap (gewoon door een zeef, met staafmixer of blender).

Dan heb je ineens een behoorlijk grote container. Breng er voorzichtig, zodat de meloen niet scheurt, een tapkraantje in aan (te koop bij wijnspecialisten en tuincentra. Je kunt ook kijken of het lukt het kraantje van een jerrycan er voor te gebruiken). Schenk de meloen vol met het meloensap, of water, of ander vruchtensap, voeg er flink wat ijsklontjes aan toe en geniet van je watermeloenvat!

P.S.: voor de liefhebbers, er zijn allerlei heerlijke recepten met watermeloencocktails, spritzers en sangria's.

Fotocredits: 'Watermelon keg', Pretty Prudent, via facebook
Dit artikel afdrukken