Wat ons betreft was het een duidelijk geval van lezersbedrog. We overwogen zelfs om er een zaak van te maken.
Dit weekend bericht de NRC over tagatose. Een paginagroot artikel. Bijna kritiekloos, op wat windjeskritiek van Martijn Katan na.
Boeiend: een blogkrant ontmaskert interactief een
Conclusie: interactieve 'journalistiek' werkt. Het zal toch niet waar zijn dat echte journalisten nog met faxen, telefoons en postduiven werken?
Onderwijl zet de firma Damhert met dochteronderneming Nutrilab van Dr. Vastenavond in op zorgvuldig te selecteren eerlijke partners want het is natuurlijk niet zomaar een suikervervanger.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Eindelijk goed nieuws!
Beste Wouter, Men kan suikerspinnen met de tagatose kristallen, niet met de huis tuin en keuken versie Tagatesse.Tagatose is ;in afwachting van de EU amendement publicatie , nog niet in de kleinhandel voorradig. Toch verwacht ;Waarschijnlijk midden 2010.
Maar kun je er nou suikerspinnen van maken? Die vraag had ik dacht ik al gesteld en geen antwoord gezien. Dat zou een revolutie kunnen betekenen.
Spam, spam, spam, hou's op, familie tagatose.
HET BRUIN WORDEN VAN SUIKERS is gewoon normaal.
Alle suikers , worden bij verwarmen , in aanwezigheid van proteinen bruin. Reden waarom Uw brood of taart of zelfs Uw beefsteak bruin bakt. Wetenschappelijk een MAILLARD reactie genoemd.
Dit proces treedt niet op bij andere populaire extensieve suikervervangers zoals maltitol, xylitol,lactitol,mannitol, erytritol.......