Syngenta trekt over een periode van 5 jaar 2 miljard dollar uit "om boeren te helpen zich voor te bereiden op de toenemende dreiging van klimaatverandering en deze het hoofd te bieden." Dat meldt de Zwitsers-Chinese zaadveredelaar en producent van gewasbeschermingsmiddelen in een persbericht.

Het is de bedoeling dat Syngenta elk jaar 2 "technologische doorbraken" op de markt gaat brengen. Ook wil het bedrijf de CO2-uitstoot van de eigen activiteiten in 2030 gehalveerd hebben, om daarmee de ambitie van het Akkoord van Parijs te ondersteunen.

"De landbouw bevindt zich momenteel in de frontlinie van de wereldwijde inspanningen tegen klimaatverandering”, zegt Syngenta-CEO Erik Fyrwald. “Daarom gaan we ons toeleggen op versnelde innovatie om betere en steeds veiligere oplossingen te vinden om de gemeenschappelijke uitdaging van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit tegen te gaan.”

Met de $2 miljard wil Syngenta programma's ontwikkelen die 'een sprong voorwaarts' mogelijk zullen maken in de duurzaamheid van de landbouw, zoals landgebruik, bodemgezondheid en geïntegreerde plagenbestrijding. Syngenta gaat om de doelen te bereiken samenwerken met de Amerikaanse natuurbeschermingsorganisatie The Nature Conservancy en laat de voortgang valideren door het Science Based Targets initiative (SBTi).
VILT - Vlaams infocentrum land- en tuinbouw - Syngenta investeert fors in verduurzaming landbouw - VILT
Reageer
  • Deel
Druk af