Volgens de Verenigde Naties wordt grofweg een derde van al het voedsel dat wereldwijd geproduceerd wordt voor menselijke consumptie op één of andere manier verspild. Tegelijkertijd lijden miljoenen mensen op aarde dagelijks honger. Wat kan de wetenschap doen om deze twee problemen op te lossen? Tijdens het Future Food Symposium zullen onderzoekers van allerlei disciplines hun kijk op deze kwestie uiteenzetten en toelichten.

Programma
Na registratie en inloop heet het bestuur van Future Food Utrecht, Universiteit Utrecht alle aanwezigen welkom. Het Symposium wordt geopend door Piet Hoekstra (decaan faculteit Geowetenschappen, Universiteit Utrecht). Sprekers zijn:
Katrien van Laere, Nutricia Research: 'Samen bouwen aan een gezondere toekomst'
Peter Alexander, University of Edingburgh: 'Is de focus op voedselverspilling terecht?'
Jessice Dijkman, Universiteit Utrecht: 'Voedseltekorten door distributieproblemen: leren van de geschiedenis'
Corné Pieterse, Universiteit Utrecht: 'Microbiologische landbouw: de duurzame belofte voor toekomstige voedselveiligheid'
Arjen Hoekstra, Universiteit Twente: 'Hoe kunnen we minder water verbruiken in de voedselindustrie?'
Chris Backes, Universiteit Utrecht: 'Verhindert de afvalwetgeving het circulaire gebruik van voedingsstoffen?'
Toine Timmermans, Wageningen Universiteit: 'Voedselverspilling, symptoom of kans op het bouwen van beter voedselsysteem?'
Mirjam Nielen, Universiteit Utrecht : 'Hoe ga je om met 'ongewilde' dieren in gespecialiseerde, dierlijke productiesystemen'

Het symposium wordt afgesloten met een discussie onder leiding van Herman Lelieveldt en een afsluitende borrel.

Informatie
Datum en tijd: 3 november, 9.00 - 16.20u (gevolgd door afsluitende borrel)
Kosten: Deelname aan dit symposium is gratis, maar registratie vooraf wordt op prijs gesteld.
Locatie: Utrecht, De Uithof: Victor J. Koningsberger gebouw eerste verdieping - COSMOS room

Kijk voor meer informatie op de website.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken