De oude Grieken schreven over al mens-diercombinaties. Neem bijvoorbeeld de centaur, een wezen dat half mens en half paard is of de minotaurus, half mens en half stier.

Maar ook tegenwoordig zijn mens-diercombinaties weer actueel. Het is namelijk mogelijk om met nieuwe biologische technieken combinaties te maken van menselijke en dierlijke cellen. Bijvoorbeeld om menselijke organen in varkens te laten groeien. Het maken van deze hybride ‘chimaera’s’ roept de nodige ethische vragen op.

In het symposium benaderen sprekers mens-diercombinaties vanuit verschillende perspectieven.

Programma
Na het welkomstwoord van Ton Berns, emeritus hoogleraar experimentele moleculaire genetica (UvA). zal Bernard Roelen, (UU), bespreken welke toepassingen er zijn van mens-diercombinaties.

Irene de Jong, hoogleraar oud-Griekse taal- en letterkunde (UvA), vertelt over hybride wezens in het Homerische epos en Jan van Hoof, emeritus hoogleraar ethiologie en socio-ecologie (UU), neemt je mee in de evolutie van mens-diercombinaties.

Ten slotte spreekt Jos de Mul, hoogleraar filosofische antropologie (EUR), over mens-diercombinaties in het digitale tijdperk.

Na de lezingen is er gelegenheid voor discussie en het stellen van vragen. Ter afsluiting is er een borrel.

Klik hier voor een overzicht van het programma.

Informatie:
Datum: dinsdag 12 februari
Tijd: 19:00 tot 21:00 uur (ontvangst 18:30 uur)
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Prijs: gratis

Aanmelden: via deze link.
Dit artikel afdrukken