Het Kennisplatform Veehouderij en humane gezondheid, een samenwerkingsverband tussen verschillende partijen waaronder RIVM, Wageningen University & Research (WUR),Universiteit Utrecht (UU) en ZonMw, verstrekt informatie over de relatie tussen de menselijke gezondheid en de veehouderij.

Hoe geven we samen vorm aan de toekomst van de veehouderij in Nederland, met het oog op de gezondheid van mens en vee? Hoe passen veehouders maatschappelijke wensen in hun bedrijfsvoering in? Wat is de toekomstvisie van het Ministerie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV)? Dit soort vraagstukken komen aan bod op het symposium.

Professionals van omgevingsdiensten, agrarisch bedrijfsleven, kennisinstellingen en bestuurders met interesse zijn van harte welkom.

Programma
Van 09:00 tot 10:00 uur is er een Early Bird Masterclass waarin onderzoekers van RIVM, WUR en de UU vertellen over nieuwe inzichten uit de wetenschap.

Bram Bos, bioloog en filosoof (Wageningen University & Research) spreekt over de transitie naar een duurzame en gezonde leefomgeving voor mens en vee. Daarna vertellen veehouders Marcel Kuijper (Kuijpers Kip), Marion Kunstt-Verhoeven (De Hoeve) en Geert van der Veer (Herenboer Nederland) hoe zij maatschappelijke wensen in hun bedrijven implementeren.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Tijdens de lunch is er een informatiemarkt en een match making-sessie, waar je een specifieke vraag kunt stellen aan een onderzoeker, spreker of een andere aanwezige op het symposium.

In de middag vertelt Hugo van Kasteel, Ministerie LNV, over de toekomstvisie van LNV en spreekt Hugo Backx, directeur GGD GHOR Nederland, over gezondheid als schakel tussen verschillende processen in het landelijk gebied.

Workshops
Tussendoor zijn er twee workshoprondes. Verschillende onderwerpen zoals de dialoog tussen veehouder en burger, het meten van de luchtkwaliteit, de biologische veehouderij en zorgboerderijen komen aan bod.

Het symposium sluit af met een borrel.

Het volledige overzicht van het programma en de workshops is hier te vinden.

Informatie:
Datum: 13 maart 2019
Tijd: 09:00 – 17:00 uur
Locatie: De Wagenwerkplaats, Piet Mondriaansplein 61, 3812 GZ Amersfoort
Prijs: gratis

Aanmelden: via deze link.
Dit artikel afdrukken